Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policajka, doktorka i saučesnice varale osiguravajuće kuće i izvlačile pare kroz lažiranje povreda - | K-013 Portal

Policajka, doktorka i saučesnice varale osiguravajuće kuće i izvlačile pare kroz lažiranje povreda

zloupotreba sluzbenog polozaja, republika srpska

Policija Republike Srpske u akciji "Polisa" uhapsila je u Bijeljini četiri žene osumnjičene da su počinile 46 krivičnih dela na štetu osiguravajućih kuća u BiH i Srbiji.

U akciji su uhapšene i jedna policajka i jedna doktorka.

Uhapšene su pronalazile učesnike saobraćajnih nesreća, nagovarale ih da naknadno lažno prijave da su povređeni, potom su organizovale pregled kod lekara, koji je falsifikovao lekarske nalaze, te posredovale kod osiguravajućih društava u naplati nematerijalne štete.

Policija je saopštila da su uhapšene S.B, S.P, S.V. i A.P. zbog sumnje da su tokom ove godine u sastavu kriminalne organizacije počinili 46 krivičnih dela na štetu osiguravajućih društava u BiH i u Srbiji.
Republičko javno tužilaštvo, po čijem nalogu je izvedena akcija, uhapšene tereti za "udruživanje radi vršenja krivičnih dela", neovlašćeno korišćenje ličnih podataka, prevara i falsifikovanje isprave.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.