Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slovenija ponovo priznaje PCR testove urađene u Srbiji - | K-013 Portal
slovenija pcr testovi

Slovenija ponovo priznaje PCR testove urađene u SrbijiSlovenija će od danas ponovo priznavati PCR testove na koronavirus urađene u Srbiji.

Vlada Slovenije je odlučila da će preko graničnih prelaza i kontrolnih punktova biti moguće preći sa negativnim PCR testom i negativnim brzim testom na antigen.

Razlika između ta dva testa je u tome što se brzi test mora biti urađen u državama članicama EU ili u šengenskom području, a PCR test može biti urađen i u trećim zemljama ili u institucijama koje priznaje Slovenija.

Na spisku država iz kojih će biti priznati PCR testovi, objavljenom na sajtu slovenačke Nacionalne laboratorije za zdravlje, okolinu i hranu, nalazi se i Srbija.

Međutim, brzi testovi na pet graničnih prelaza koje je Slovenija radila od Božića biće ukinuti, preneli su slovenački mediji.

“Od subote više neće biti moguće sprovoditi ove brze testove na naših pet graničnih tačaka. Ako nemate negativan test, jedina opcija biće odlazak u karantin”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.