Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U BiH otvorena glasačka mesta, stigli prvi izveštaji o izbornim nepravilnostima - | K-013 Portal

U BiH otvorena glasačka mesta, stigli prvi izveštaji o izbornim nepravilnostima

izbori, bosna i hercegovina

Glasanje na opštim izborima u Bosni i Hercegovini počelo je jutros u 7.00, angažovana su i 352 mobilna tima, a nekoliko biračkih mesta nije otvoreno na vreme, već sa zakašnjenjem od 15 do 30 minuta, saopštila je Centralna izborna komisija BiH (CIK).

Koalicija za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ koja je za izborni dan u Bosni i Hercegovini angažovala skoro 2.000 posmatrača, saopštila je da je zabeleženo kršenje izbornih pravila u mestu Hozići kod Novog Grada u Republici Srpskoj, gde su se pojavili označeni glasački listići.

O kršenju izbornih pravila obavešteni policija i tužilaštvo, naveli su iz te koalicije.

Iz Štaba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Izbori 2022“, koji prati i preduzima mere s ciljem održavanja povoljne bezbednosne situacije u tom bh. entitetu na dan izbora, saopšteno je da se glasanje odvija mirno, bez incidenata.

Prvi put tokom izbornog procesa u BiH su na terenu i tužioci Tužilaštva BiH, koji prate izbore iz regionalnih sedišta Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Za krivična dela izbornih prevara predvidjene su kazne zatvora od tri do pet godina.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.