Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Višković: Stav Republike Srpske o NATO jasan, pratimo stav Srbije - | K-013 Portal

Višković: Stav Republike Srpske o NATO jasan, pratimo stav Srbije

republika, srpske

Stav Republike Srpske po pitanju NATO je jasan, ona prati stav Srbije po ovom pitanju, jer su još sveže rane od bombardovanja Srpske i ubijanja njene dece, poručio je predsednik vlade Srpske Radovan Višković.

"Onako kako se ponaša Srbija, ponašaće se i Republika Srpska i to je valjda jasno i generalnom sekretaru NATO-a (Jensu Stoltenbergu) i svima u BiH", naveo je Višković.

Dodao je da i Stoltenbergove izjave o navodnom malignom uticaju ili separatističkoj retorici iz Srpske nisu realne, te je upitao koji je separatizam Republika Srpska poslala prema BiH i bilo kome na svetu ako je rekla da želi da se poštuje Dejtonski sporazum i Ustav BiH.

"Ako je separatizam poštovati Ustav i Dejtonski sporazum - onda smo separatisti", istakao je Višković, prenela je Srna.

On je rekao da Stoltenberg nije zabrinut za ratnohuškačku priču i strele mržnje i zavade koje se svakodnevno upućuju iz FBiH, ali ga brine Republika Srpska i navodni maligni uticaj, verovatno jer Srpska dobija ruski gas, a time i BiH, kojim se greju i mnogi ambasadori u Sarajevu.

Višković je naveo da je cena gasa u BiH znatno niža u odnosu na cijenu koju plaćaju zemlje Evropske unije.

"Zahvaljujući Republici Srpskoj cela BiH ima socijalnu cenu gasa u današnjim uslovima i to se onda naziva malignim uticajem", naveo je Višković.

Govoreći o saradnji Srpske sa Kinom, Višković je istakao da je reč o mnogoljudnoj zemlji sa velikim kapacitetima, od kojih se može saznati i dobiti više rešenja, a time izabrati i najpovoljnije.

On je dodao da dve trećine svetske civilizacije čini nekoliko zemalja sa Bliskog i Dalekog istoka, koje su geografski, po broju stanovnika i ekonomski snažnije od Evropske unije, što treba uvažavati kod donošenja nekih odluka i poteza.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.