Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vozio kamion unazad na autoputu, povređeno troje državljana Srbije - | K-013 Portal

Vozio kamion unazad na autoputu, povređeno troje državljana Srbije

kamion, autoput, sudar

Troje državljana Srbije povređeno je u saobraćajoj nezgodi koja se dogodila u utorak uveče u blizini graničnog prelaza Bajakovo, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija.

Jedna osoba je zadobila lakše, a dve teške povrede.
 
Udes se dogodio oko 20.45 na autoputu Zagreb-Beograd u blizini graničnog prelaza, kada se 30-godišnji državljanin Srbije, upravljajući teretnim i priključnim vozilom srpskih registracija, kretao unazad iako je to na autoputu zabranjeno.
 
Tada je naišao automobil srpskih registracija kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Srbije, koji nije prilagodio brzinu smanjenoj vidljivosti zbog guste magle i gustoći saobraćaja.
 
Da bi izbegao udar u priključno vozilo, 54-godišnjak je naglo skrenuo udesno na traku za zaustavljanje vozila u nuždi i udario u priključno vozilo drugog teretnog vozila koje je u koloni teretnih vozila zaustavio takođe državljanin Srbije (44).
 
U nesreći je vozač automobila lakše povređen, a putnici u tom vozilu ( 48 i 49 godina), oboje srpski državljani, teško povređeni.
 
Policija će protiv oba vozača, 30-godišnjaka i 54-godišnjaka, podneti krivične prijave zbog izazivanja saobraćajne nesreće.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.