Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zbog prosjačenja osuđena na zatvor i oduzeto joj sve što je dobila - 23 dinara - | K-013 Portal

Zbog prosjačenja osuđena na zatvor i oduzeto joj sve što je dobila - 23 dinara

prosjacenje, zagreb

Starija žena koja je zatečena u prosjačenju na ulici osuđena je na 10 dana zatvora uslovno i oduzet joj je sav novac koji je prikupila - kuna i po (23 dinara).

"Okrivljenoj se oduzimaju predmeti, a shodno potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta, i to: jedna kovanica u apoenu od jedne kune, dva komada u apoenu od 10 lipa i šest kovanica u apoenu od pet lipa", prenosi N1 Zagreb.
 
Predmeti se predaju policiji na čuvanje, a nakon pravosnažnosti ove presude postaju vlasništvo Republike Hrvatske, navodi se u pravosnažnoj presudi.
 
Prema istoj presudi, 66-godišnjakinja je prošlog novembra u Zagrebu "zatečena kako od prolazećih građana ispruženom rukom traži milostinju u vidu novca, ističući tako svoje teško materijalno stanje”".
 
"To je kod nekih građana izazvalo samilost i saosećanje, te su istoj davali novac, dakle, odavala se prosačenju, čime je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa joj se izriče kazna zatvora u trajanju od 10 dana. No, primenjuje se uslovna osuda, pa se kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljena u roku od tri meseca ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene", naglasio je sudija u presudi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.