Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Adriana Vilagoš druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope - | K-013 Portal

Adriana Vilagoš druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope

adriana vilagos, bacanje koplja

Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja Adriana Vilagoš zauzela je sjajno drugo mesto u takmičenju za najboljeg mladog sportistu Evrope u izboru Evropskih olimpijskih komiteta, na gala ceremoniji u slovačkom gradu Samorinu.

Kako javlja Olimpijski komitet Srbije, Adriana je ostvarila odličan plasman u oštroj konkurenciji u kojoj su se nalazili Skaj Braun (skejtbording) iz Velike Britanije, Adrijana Ćerezo Iglesias (tekvondo) iz Španije, Viktorija Listunova (sportska gimnastika) iz Rusije i David Popovići (plivanje) iz Rumunije.

Glasanje je obavljeno tokom trajanja EOK seminara, a glasali su predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope „Pjotr Nurovski“ dodeljuje se od 2010. godine, a nagradu za najboljeg mladog sportistu Evrope za ovu godinu ispred naše takmičarke odneo je sportista iz Rumunije, David Popovići.

Vilagoš je prilikom predstavljanja održala veoma insiprativan govor:

„Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim. Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i iskreno im čestitam na predanom radu. Dragi finalisti, što se mene tiče, bez obzira ko večeras osvoji prvo mesto, mi smo svi pobednici.
Ja sam jedan od svojih snova već ostvarila, ali nastavljam da sanjam dalje i verujem da ću jednog dana osvojiti olimpijsku medalju. Zahvaljujem svima na podršci i želim svima mnogo sreće“, rekla je Adriana Vilagoš.

Adriani je trofej za osvojeno drugo mesto dodelio predsednik Sportske komisije EOK, Gerd Kanter, osvajač zlatne i bronzane medalje sa Olimpijskih igara u bacanju diska, kao i višestruki osvajač medalja sa svetskih i evropskih prvenstava u ovoj disciplini.

Izvanredni rezultati Adriane Vilagoš

Adriana je mlada takmičarka koja nekoliko godina unazad beleži izvanredne rezultate u svojoj, ali i u starijim uzrasnim kategorijama. Među velikim brojem vrhunskih rezultata, treba istaći da je Vilagoš pre tri godine u konkurenciji starijih pionirki bacila najbolji rezultat u svetu (63,80 m). Ove godine njeno koplje teško 500 grama letelo je čak do 70,10 m, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki, pa joj je taj rezultat doneo titulu balkanske šampionke.

Ona je sa 100 grama težim kopljem uspela da postigne rezultat od 60,44 m, što joj je omogućilo da postane vicešampionka Evrope za juniore, na ovogodišnjem takmičenju u Talinu.

Konačno, na ovogodišnjem prvenstvu sveta za takmičare do 20 godina, Adriana je uspela da baci koplje do udaljenosti od 61,46 m, čime je i ostvarila najbolji rezultat u svetu.

Olimpijski komitet Srbije čestita Adriani Vilagoš, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na svim ostvarenim rezultatima koje je večeras krunisala sjajnim plasmanom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.