Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATLETIKA: Dve medalje na Ultramaratonu na Paliću za AK Panonija - | K-013 Portal

ATLETIKA: Dve medalje na Ultramaratonu na Paliću za AK Panonija

AK Panonija, ultramaraton, palić, atletika, sport

Prvenstvo Srbije u ultramaratonu održano je 5 i 6 septembra u odličnoj organizaciji Srpskog atletskog Saveza na Paliću. Atletičari AK Panonija su ostvarili istorijski rezultat ponovnim osvajanjem 2 medalje na prvenstvima Srbije u ultramaranonima.

U veoma zahtevnoj i teškoj trci seniora na 100 km u trajanju 8:50,30 minuta, titulu vicešampiona Srbije je osvojio Ivan Miškeljin, dok je Željko Zeljković u istoj trci osvojio bronzanu medalju rezultatom 9;22.17.

Uzimajući u obzir vremenske uslove, vrućinu i da je start trke bio u subotu u 24:00h mora se odati priznanje atletičarima Panonije.

Ivan MIškeljin je tako bio vodeći za oko jedan kilometar skoro 3 sata od početka trke, čime je diktirao jak tempo u želji da u istoj trci postavi i državni rekord na 6 sati. To mu ipak nije pošlo za rukom, ali je zato zadržao drugo mesto kao i njegov klupski kolega Željko Zeljković koji je celu trku bio ispred četvrtoplasiranog za oko 2 kilometra.

Pored ova dva atletičara, u ženskoj konkurenciji u trci na 50 km, na petoj poziciji našla se Ljiljana Tasić, kojoj je ovo prva trka posle dužeg vremena na državnim prvenstvima. Trku je završila kao petoplasirana ali nije ispunila limit da u 6 sati istrči zadatu deonicu. U narednim takmičenjima se očekuje da i ona dođe na nivo i rezultate koje je imala pre pojave koronavirusa koji je stopirao trenažni proces.

Ovim nastupom AK Panonija potvrdjuje lidersku poziciju u Pančevu po broju osvojenih medalja sa prvenstava Srbije od početka godine pa je njihov broj sada 16 kao i jedna medalja za reprezentaciju Srbije koju je osvojio mlađi junior Stefan Lazić u Turskoj.

Takođe u subotu i nedelju nastup na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Novom Pazaru imao je i sprinter Panonije Aleksandar Bošković. On je nove lične rekorde u trkama na 100 i 200m, koji sada iznose 11.88 i 24;19 sekundi. Ovim rezultatima, Bošković je plasiran među 14 najboljih sprinera Srbije u seniorskoj konkurenciji.

U narednom periodu atletičare Panonije očekuju broja takmičenja na kojima se očekuju nove medalje i lični rekordi.

(A. D.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS