Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Četiri medalje na Prvenstvu Srbije, Panonci u vrhu srpske atletike - | K-013 Portal

Četiri medalje na Prvenstvu Srbije, Panonci u vrhu srpske atletike

atletika, sport, AK Panonija

U nedelju, 11. oktobra, po 64 put održano je prvenstvo Srbije u hodanju na putu. Takmičenje je održano u prelepom ambijentu Nautičkog sela - "Biser"- Boljevci.

Učešće je uzelo preko 25 klubova iz cele zemlje a organizator je bio atletski klub "Surčin".

U trci hodanja na putu pionirki na 1 km u konkurenciji 3 godine starijih atletičarki novi lični rekord postavila je Valentina Mirkov (2010) a u konačnom plasmanu je zauzela 9 mesto.

Već u narednoj trci mlađih pionira u borbi do poslednjeg metra njen brat Vladimir Mirkov (2008), sada već višestruki osvajač medalja u ovoj disciplini je trku na 1 km završio ipak kao drugoplasirani, takođe novim ličnim rekorodom. Vladimiru je ovo treća medalja sa prvenstava Srbije u hodanju na 1000 m u dvorani, na stazi a sada i na putu.

Nakon nastupili su mlađi juniori Panonije a u trci dugoj 5 km šampion Srbije postao je Stefan Lazić (2003) koji je i ovoga puta potvrdio da nema boljeg mlađeg juniora u državi. Stefan je ove godine takođe u dvorani potvrdio normu od 16 minuta na 3000m u dvorani a u Istanbulu je 7. marta u dvorani uzeo bronzu kao član reprezentacije Srbije. Pored toga Stefan je u prethodnih 7 godine jedan od najtrofejnijih hodača u državi a to dokazuje kako na domaćim tako i na inostranim takmičenjima.

Vicešampion Srbije je i ovoga puta bio Aleksandar Dugić (2003) dok je bronzu kao i u dvorani uzeo Vladimir Dragojević((2003).

U trci starijih juniora nastupio je Marko Stojilović (2002) ali zbog povrede nije završio trku na 10 km.

Ovo je veliki uspeh Panonije a klub je bogatiji za 4 medalje sa državnih prvenstava. Imajući u vidu da u Pančevu ne postoje adekvatni uslovi za bavljenje atletikom, uspeh ove dece je još veći.

Atletičare Panonije do kraja godine očekuje još nekoliko takmičenja tako da će do kraja godine biti još lepih vesti.

(A. Dragojević)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.