Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Internacionalna Trail trka na Devojačkom bunaru 8. maja - | K-013 Portal

Internacionalna Trail trka na Devojačkom bunaru 8. maja

trail trka devojacki bunar, atletika, ak panonija

U subotu 8. maja u organizaciji Atletskog kluba "Panonija" i opštine Alibunar biće održan prva u nizu trail trka kroz prirodu pod nazivom "Fox Trail".

Ova sportsko-turistička manifestacija ima za cilj da okupi što veći broj aktivnih sportista, rekreativaca, planinara, hodača sa nordijski štapovima ali i sve ljude i porodice koji vole da aktivno provedu dan u prirodi.

Biće održane trke na 5, 10 i 20 km a rezultate će beležiti ekipa sudija Atletskog Saveza Vojvodine iz Novog Sada.

Celu manifestaciju je podržao veliki broj sponzora sa vrednim nagradama ali i startnim paketom koji obuhvata učesničku medalju, majicu kao i ručak i piće nakon trke.

Ceo prostor na poljani gde se održava Prvomajski uranak, gde će ujedno i biti start svih trka toga dana će biti ukrašen sa 8 startnih kapija, 4 šatora, 4 dancera (lutke koje đuskaju) od 6m visine, 30 zastava i još mnogo mobilijara koji su organizatori pripremili uz pomoć suorganizatora i sponzora.

Učešće je do sada prijavilo oko 400 takmičara iz 9 zemalja: Rusije, Velike Britanije, Češke, Slovenije, BIH, Crne Gore, Trinidada i Tobaga, Severne Makedonije i Srbije.

Poseban događaj biće dečija trka koja će se održati sa pozivom da se pomogne njihovoj drugarici Dunji Kraćun koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna nabavka nove hodalice kako bi joj se olakšalo kretanje ali i bavljenje sportom.

Takođe pomoć maloj Dunji može se pružiti i slanjem SMS-a na broj 3030 a u poruci upisati 316.

Opština Alibunar je sa Atletskim klubom "Panonija" potpisala dugoročni ugovor o saradnji pa će tako trke sa ovim nazivom biti održavana svakog proleća i jeseni.

Svi zainteresovani trkači i pratioci koji žele mogu da se prijave na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. za besplatan autobuski prevoz koji je obezbedio "PanTransport" do Devojačkog bunara sa polaskom u 8:00 i povratkom u 18:00 h.

Prijave za neku od trka biće moguće i na licu mesta a prijemni centar će biti otvoren od 9:00h.

(A. D.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.