Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sloveniji zlato u bacanju diska, Dos Santoš svetski prvak na 400 metara s preponama - | K-013 Portal

Sloveniji zlato u bacanju diska, Dos Santoš svetski prvak na 400 metara s preponama

atletika, slovenija

Slovenački atletičar Kristjan Čeh osvojio je noćas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Judžinu, u disciplini bacanje diska.

On je pobedu ostvario hicem u trećoj seriji od 71,13 metara, što je ujedno i novi rekord svetskih šampionata.

Srebro je osvojio Litvanac Mikolas Alekna (69,27), dok je njegov sunarodnik Andrius Gudžus došao do bronze hicem od 67,55 metara.

U finalnoj trci na 400 metara s preponama pobedu je odneo Brazilac Alison Dos Santoš.

Osvajač bronze sa Olimpijskih igara u Tokiju je trku istrčao za 46,29 sekundi i tako je postavio rekord svetskih šampionata.

Olimpijski vicešampion Amerikanac Raj Bendžamin je došao do srebra (46,89), a bronzu je osvojio još jedan domaći takmičar Trevor Besit vremenom 47,39 sekundi.

Zlato je u trci na 1.500 metara pripalo Britancu Džejku Vajtmenu, koji je u finalu ostvario najbolje vreme sezone sa istrčanih 3:29,23 minuta.

Aktuelni olimpijski šampion Norvežanin Jakob Ingebrigtsen je došao do srebra (3:29,47), dok je bronza pripala Špancu Mohamedu Katiru (3:29,90).

Australijanka Elinor Paterson je osvojila zlato u finalu skoka uvis. Ona je do pobede došla sa preskočenih 2,02 metra.

Srebro je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučih, koja je ostvarila isti rezultat.

Svetska vicešampionka sa dvoranskog prvenstva u Beogradu je zlato osvojila pošto je pobednički skok izvela iz prvog pokušaja, dok je Mahučih uspešna bila iz drugog puta.

Bronzanu medalju je osvojila italijanska atletičarka Elena Valortigara (2,00).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.