Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbiju na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu predstavlja 15 atletičara - | K-013 Portal

Srbiju na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu predstavlja 15 atletičara

atletika, dvoransko svetsko prvenstvo, beograd

Srbiju će na predstojećem Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje je na programu od 18. do 20. marta, predstavljati 15 atletičara.

Za medalje i nove rekorde u Beogradskoj areni boriće se više od 1.000 atletičara, medju kojima je i 15 koji će braniti boje Srbije.

Srbiju će predstavljati: Ivana Vuleta (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Armin Sinančević (bacanje kugle), Maja Ćirić (400 metara), Elzan Bibić (1.500 i 3000 metara), Boško Kijanović (400 metara) i Anja Lukić (60 metara s preponama).

Oni su do plasmana na šampionat u Beogradu stigli ostvarivši kvalifikacione norme, dok je preostalih osam atletičara Srbije dobilo specijalne pozivnice na osnovu ostvarenih rezultata.

Srbiju će tako predstavljati i Luka Trgovčević (60 metara s preponama), Milana Tirnanić (60 metara), Jovana Ilić (troskok), Aleksa Kijanović (60 metara), Angelina Topić (skok uvis), Lazar Anić (skok udalj), Ivana Ilić (60 metara) i Milica Gardašević (skok udalj).

Pored Ivane Vulete, koja će braniti svetsko zlato iz Birmingema 2018, na borilišta Arene izaći će i Švedjanin Armando Duplantis koji je na mitingu u Beogradu oborio svetski rekord u skoku uvis, zatim američki bacač kugle Rajan Kruzer, kao i olimpijski šampion na 100 metara Italijan Marsel Džejkobs.

Kako je saopštio Srpski atletski savez, ostalo je još malo ulaznica za šampionat i mogu se kupiti na internet sajtu tickets.rs, kao i na biletarnicama TC Ušće, Doma omladine i Bilet servisa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.