Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srebro za pančevačkog atletičara Vladimira Mirkova na Prvenstvu Srbije - | K-013 Portal

Srebro za pančevačkog atletičara Vladimira Mirkova na Prvenstvu Srbije

vladimir mirkov, atletika, pancevo

U subotu 4. juna u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije za mlade juniore, a učestvoavao je veliki broj klubova i atletičara iz cele zemlje.

Nakon dužeg oporavka od koronavirusa i povratka treninzima Vladimir Mirkov je iako još u kategoriji pionira smogao snage da u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarima u disciplini sportskog hodanja, dođe do srebrnog odličja.

Po novim propozicijama u disciplini sportskog hodanja za mlade juniore, distanca je povećana sa 3000 na 5000m, sto predstvlja veliki zalogaj i za starije takmičare. Vladimir je od samog starta zauzeo četvrtu pa onda i treću poziciju u trci. Kako je takmičar ispred njega "zaradio" 3 tehničke greške (savijeno koleno), Vladimir je umesto bronze tako došao do srebra bez ijede opomene. Krajnji rezultat je bio 33:12 min.

Treba napomenuti da je pored trenera Saše Stojilovića veliki doprinos poboljšanju Vladimirove tehnike dao i trener AK Tamiš Zoran Kocić.

Ovom medaljom Vladimir Mirkov samo potvrduje da je i dalje jedan od najboljih starijih pionira u državi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS