Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vuleta motivisana, očekuje dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Judžinu - | K-013 Portal

Vuleta motivisana, očekuje dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Judžinu

ivana vuleta, atletika, judzin

Srpska atletičarka Ivana Vuleta rekla je danas da u dobroj formi ide u SAD i da bi bilo realno da ostvari dobar rezultat u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Judžinu.

„Pripreme su protekle sjajno. Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu – imali smo na trening kampu. Veoma smo zadovoljni u kakvoj formi odlazim na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom“, rekla je Vuleta, saopštio je Atletski savez.

Vuleta je u martu na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojila zlato, a tokom karijere pobedjivala je na takmičenjima koja su održavana u Judžinu.

„S obzirom da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije. U Judžinu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti“, navela je Vuleta.

Vuleta je prošle godine u Dijamantskoj ligi u nekoliko navrata ispunila normu za takmičenje, a i osvajanjem Dijamantske lige direktno je obezbedila plasman. Takodje, na Balkanijadi u Rumuniji pobedila je skokom od 6,83 metra, što je takodje bilo dovoljno za normu.

Osim nje, u skoku udalj učestvovaće i Milica Gardašević. Ona je ove godine skočila 6,81, što je osmi najbolji skok ove godine u svetu. Ona će debitovati na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Srpske atletičarke će u subotu od 21 čas učestvovati u kvalifikacijama, a 12 najboljih plasiraće se u finale, koje je na programu 24. jula od 2.50.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.