Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Botas pobedio u sprint trci za pol poziciju u Brazilu - | K-013 Portal

Botas pobedio u sprint trci za pol poziciju u Brazilu

formula jedan, sprint trtka brazil, formula 1, botas, verstapen

Vozač Mercedesa Valteri Botas startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, pošto je pobedio u sprint trci u Sao Paolu.

U sprint trci vozila su se 24 kruga, a najbrži je bio Botas, koji je odmah na startu obišao Maksa Verstapena iz Red Bula, koji je zauzeo drugo mesto.

Treći je bio Karlos Sainc iz Ferarija, a četvrti Serhio Peres iz Red Bula.

Peto mesto zauzeo je vozač Mercedesa Luis Hamilton koji je startovao sa poslednjeg 20. mesta zbog kazne, pošto je u kvalifikacijama zadnje krilo na njegovom bolidu bilo otvoreno više nego što je dozvoljen. On će, medjutim, u nedelju startovati sa 10. mesta, zbog kazne od pet pozicija zbog promene delova motora.

Botas je ovom pobedom osvojio tri boda, Verstapen dva, a Sainc jedan bod.

Verstapen je tako uvećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Hamiltona na 21 bod, četiri trke pre kraja šampionata.

Botas je dobro startovao i obišao je na startu Verstapena, koga je odmah napao i Sainc, posle čega je Holandjanin izleteo sa staze i pao na treće mesto. Hamilton je na početku nadoknadio četiri pozicije, a zatim je popravljao pozicije iz kruga u krug.

Verstapen je pretekao Sainca za drugo mesto, Noris je bio brži od Leklera, a Hamilton od Rikarda. 

Verstapen je smanjivao zaostatak za Botasom, a Hamilton je pretekao Fetela, Okona i Gaslija i popeo se na sedmo mesto. Sedmostruki svetski šampion je odlično vozio, pretekao je Leklera u 21. krugu za šesto mesto, a u poslednjem krugu i Norisa za peto mesto.

Zbog kazne za Hamiltona, sa petog mesta krenuće Noris, sa šestog Lekler, sedmi na startu biće Gasli, osmi Okon, a deveti Fetel.

Trka u Brazilu na programu je danas od 18 časova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.