Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hamilton ne očekuje pobedu Mercedesa ove sezone u Formuli 1 - | K-013 Portal

Hamilton ne očekuje pobedu Mercedesa ove sezone u Formuli 1

formula 1, mercedes, hamilton

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da ne očekuje da će njegova ekipa ostvariti pobedu ove sezone u Formuli 1.

Mercedes je do ove godine osam puta uzastopno bio šampion u konkurenciji konstruktora, ali je imao razočaravajuće rezultate u ovoj sezoni u kojoj su uvedena nova pravila. Titulu je u nedelju osvojio Red Bul, čiji je vozač Maks Verstapen pre toga osvojio drugu uzastopnu šampionsku titulu.

Hamilton je u prethodnoj trci u Ostinu bio blizu pobede, ali ga je Verstapen pretekao u završnici. Britanac je rekao da je ostvario dobar rezultat i zbog toga što je zahvaljujući kaznama rivala Šarla Leklera iz Ferarija i Serhija Peresa iz Red Bula, startovao sa trećeg mesta.

„Mislim da zaista moramo da budemo realni. Tokom čitave godine bolid Red Bula bio je najbrži, a on je i dalje najbrži. U poziciji u SAD smo bili zahvaljujući pouzdanosti. Da je Šarl bio tamo, da je na primer Peres bio tamo, to bi bila drugačija trka pošto bi oni bili ispred nas. Mi bismo bili u trećem redu“, rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

„Bilo je sjajno startovati kao treći i biti u poziciji da se borimo, ali bili su ispred nas i biće ispred i u naredne tri trke“, dodao je sedmostruki svetski šampion.

Do kraja šampionata ostale su još tri trke, u Meksiku, Brazilu i Abu Dabiju, a Hamilton i dalje nema pobedu u sezoni. Ako ne pobedi nijednom, to će biti prvi put da u jednoj sezoni nema trijumf.

„Osim ako se nešto drastično ne dogodi nekome od njih, najverovatnije da nećemo imati tempo da se takmičimo sa njima. Daćemo sve što imamo i radimo na bolidu kako bismo mogli da se borimo protiv njih. On (Verstapen) je bio iza Šarla, to samo pokazuje koliki tempo imaju, obići Šarla, prestići mene i završiti tri sekunde ispred“, naveo je Hamilton.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju od 21 čas u Meksiku. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.