Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hamilton startuje sa prvog mesta u sprint trci u Brazilu - | K-013 Portal

Hamilton startuje sa prvog mesta u sprint trci u Brazilu

hamilton, formula 1, sprint trka brazil

Vozač Mercedesa Luis Hamilton krenuće sa prve pozicije u predstojećoj sprint trci u Brazilu, pošto je ostvario najbolji rezultat u kvalifikacijama pred trku Formule 1.

Hamilton je ostvario rezultat 1:07,934 minuta, a sa druge pozicije u subotu će krenuti vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je imao zaostatak od 0,438 sekundi.

Treću poziciju zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas (0,535), četvrti je završio Verstapenov timski kolega Serhio Peres (0,549), dok je peti na stazi Interlagos bio vozač Alfa Taurija Pjer Gasli (0,843).

Šesto i sedmo mesto pripalo je vozačima Ferarija Karlosu Saincu i Šarlu Lekleru, osmi je Lando Noris iz Meklarena, deveti Fernando Alonso iz Alpina, dok će sa 10. mesta sprint trku početi vozač Meklarena Danijel Rikardo.

Sprint trka na programu je u subotu od 20.30, a biće vožena 24 kruga.

Pobednik sprint trke startovaće sa pol pozicije u Brazilu i dobiće tri boda, drugoplasirani će krenuti sa drugog mesta i dobiće dva boda, a trećeplasirani će biti treći na startu i dobiće jedan bod.

Ovo će biti treća sprint trka u istoriji Formule 1, posle trka na Silverstonu i u Monci ove sezone.

U generalnom plasmanu četiri trke pre kraja vodi Verstapen sa 312,5 bodova, dok je Hamilton drugi sa 293,5 bodova.

Hamilton je ranije danas dobio kaznu od pet pozicija za nedeljnu trku, zbog nove promene motora.

Trka za Veliku nagradu Brazila vozi se u nedelju od 18.00.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.