Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beograd: Sutra počinje Svetsko seniorsko prvenstvo u rvanju - | K-013 Portal

Beograd: Sutra počinje Svetsko seniorsko prvenstvo u rvanju

rvanje, seniorsko prvenstvo beograd, milorad dokmanac, Stevan Horvat, Borivoje Vukov, Sreten Damnjanović, Refik Memišević, Davor Štefanek, Viktor Nemeš, Datunašvili

Srpska prestonica će od sutra do 18. septembra biti domaćin seniorskog Svetskog prvenstva u rvanju. U poslednje dve decenije Srbija je bila domaćin 21 planetarnom ili evropskom šampionatu u nižim kategorijama, a sada će prvi put organizovati globalno takmičenje seniora.

Naši najbolji rvači su, pripremajući se za predstojeći šampionat sveta u Beogradu, na pripremama i propratnim turnirima zajedno proveli 180 dana od počev od Bugarske, zatim Turske, Rumunije, Mađarske i naše zemlje. Izborni tim reprezentacije Srbije broji 12 takmičara u sve tri konkurencije. Samo u grčko - rimskom stilu imaćemo broce u šest težinskih kategorija.

“Očekujemo mnogo od Zarubija Dautašvilija koji je bronzani sa Olimpijskih igara u Tokiju, prvak je Evrope i prvak sveta. Tu su i naše uzdanice braća Nemeš, Vitrktor je svetski a Mate evropski prvak, ne treba mnogo govoriti o Miši Kadžaji, Aliju Arslanu kao i Stevanu Miciću, koji bi u slobodnom stilu mogao da se nakon tri evropske okiti i plantarnom medaljamom. Od ostalih koji budu nastupali ne očekujemo mnogo ali želimo da stiču potrebna iskustva za naredna takmičenja sa kojih će se vraćati sa odličjima. Uvek kažem da jedna medalja ispunjava naše planove, ali u poslednjih šest-sedam godina sam se prevario. Ne bih se ljutio da i ovaj put bude tako. Samo ne smemo izgubiti iz vida da je ovo je Svetsko prvenstvo, paklena je konkurencija i svako odličje je veliki uspeh za našu reprezentaciju i zemlju,” kaže za Radio-televiziju Vojvodine selektor naše rvačke reprezentacije Milorad Dokmanac.

Podsećamo, srpski rvači u grčko-rimskom stilu osvojili su 44 medalje na svim dosadašnjim šampionatima. Od toga je osam zlatnih, 16 srebrnih i 20 bronzanih. Sedmorica su bila prvaci planete, Stevan Horvat 1963. i 1966. godine, po jednom Borivoje Vukov - 1963, Sreten Damnjanović - 1971, Refik Memišević - 1981, Davor Štefanek - 2014, Viktor Nemeš - 2017. i Zarubi Datunašvili - 2021. godine.

Verujemo da će niska naših rvača svetskih šampiona i nakon Beograda biti uvećana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.