Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bokserski klub iz Pančeva ostvario je zapažene rezultate - | K-013 Portal

Bokserski klub iz Pančeva ostvario je zapažene rezultate

boks, profesionalac, pancevo

Na kraju prvog dela Bokserske lige Srbije takmičari Bokserskog kluba "Profesionalac" iz Pančeva ostvarili su zapažene rezultate. U klubu se trude da vrate taj sport u Pančevo ,a besplatnu školu boksa drže i u mnogim mestima u okolini Pančeva.

Braća, Petar i Strahinja Samardžić treniraju boks dve godine, za njima je uspešna polusezona. Obojica su krajem prošle godine osvojili zlatnu rukavicu u Kikindi. Cilj im je reprezentacija. Treniraju u Banatskom Brestovcu sa još dosta vršnjaka koji redovno pohađaju školu boksa, piše RTV.

"Moj brat je počeo da trenira tako da sam i ja uz njega. Naravno da mi je cilj reprezentacija, svetska , evropska prvenstva i Olimpijada", kaže za RTV Petar Samardžić.

"Osvojio sam zlatnu medalju u Kikindi za kategoriju 57.kg. Trenirao sam dosta sportova ali u boksu sam se pronašao", rekao je Strahinja Samardžić

Osim u Bokserskoj ligi Srbije, u kojoj učestvuju iskusniji , klub se nadmećei u Bokserskoj ligi Beograda. Trenutno imaju oko 30 registrovanih takmičara ali i oko 100 dece koji treniraju boks. Sve je veće interesovanje i među devojčicama.

"To je novi sport koji se pojavio u našem mestu I dosta mojih drugarica je počelo da trenira pa sam i ja i svidelo mi se. U početku nisam mislila ništa ozbiljno kada je boks u pitanju ali sada mislim da ću nastaviti", kaže Jovana Novčić

U Bokserskom Klubu "Profesionalac" kažu da im je cilj da pančevački boks postave gde mu je i mesto a to je na sam vrh.

"Pančevo je grad boksa, kao što su fudbaleri odlazili u Zvezdu i Partizan da bi se afirmisali, odbojkaši u Novi Sad a rukometaši u Metaloplastiku u Šabac tako su bokseri dolazili u Pančevo i sve ovo sada nije ništa slučajno. Imamo dosta devojčica, tu nema razlike čak su devojčice vrednije, aktivnije, marljivije pa i uspešnije što je pokazalo nedavno održano svetsko Prvenstvo za žene", kaže Zoran Rajačić, trener.

Bokserski savez Srbije pre nekoliko godina pokrenuo je akciju besplatnih škola boksa. Iskusni treneri BK "Profesionalac" trude se da taj sport bude dostupan što većem broju mladih pa pored Pančeva treninge organizuju i u Banatskom Brestovcu, Kačarevu, Banatskom Novom Selu, Omoljici.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.