Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Reprezentativac Srbije Mogamedov u osmini finala SP u boksu - | K-013 Portal

Reprezentativac Srbije Mogamedov u osmini finala SP u boksu

borilacki sportovi, boks, magmedov sadam

Reprezentativac Srbije u boksu Sadam Mogamedov plasirao se danas u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je pobedio Brazilca Abnera Tešeiru Da Silvu sa 4:1, u meču teške kategorije do 92 kilograma.

Velika borba, snažni i razorni udarci sa obe strane obeležili su borbu u kojoj je srpski teškaš bio bolji. U trećoj rundi naneo je težak udarac Brazilcu nakon kojeg je usledio i brojanje, ali je meč ipak nastavljen, u kome je Mogamedov pobedio i plasirao se u osminu finala.

"Prva runda je bila praktično opipavanje, traženje pravog ritma, što je u nastavku meča i urodilo plodom. Iz runde u rundu sam bio sve bolji i sigurniji, smatram da sam zasluženo trijumfovao. Pozdravljam celu Srbiju i zahvaljujem na ogromnoj podršci koji svi dobijamo i uživamo, kako na tribinama tako i u medijima. To nam je svima dodatni motiv da damo i više od onoga što smo u mogućnosti", rekao je Mogamedov, preneo je Bokserski savez.



"Cilj je medalja, sada sam na dva koraka od toga, verujem da mogu Srbiji doneti odličje. Ako obezbedim bronzu, uveren sam da mogu daleko više. Treneri me sjajno savetuju i uz malo sreće zašto se ne bih plasirao u finale", dodao je on.

Za plasman u četvrtfinale Mogamedov će se boriti protiv boksera iz Bosne i Hercegovine Džemala Bošnjaka. Prvi meč petog dana takmičenja u Beogradu za Srbiju je boksovao Tamir Galanov u kategoriji do 54 kilograma protiv Uzbekistanca Šahobidina Zoirova i izgubio je sa 0:5.

Kasnije će u ring još dva srpska reprezentativca, Semiz Aličić će u kategoriji do 60 kilograma boksovati protiv Valtera Upatana iz Laosa, a Džejlan Toskić u kategoriji do 71 kilograma protiv Rusa Vadima Musaeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.