Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Banat Bulsi ubedljivi protiv Jagodine za treću pobedu u Prvoj ligi Srbije - | K-013 Portal

Banat Bulsi ubedljivi protiv Jagodine za treću pobedu u Prvoj ligi Srbije

banat bulls, banatski bikovi, americki fudbal, sport

Ekipa Banat Bulsa stigla je do treće pobede u sezoni 2021. Ovog puta bili su bolji od ekipeStršljenovaiz Jagodine. Iako je na prošloj utakmici protiv Zmajeva znatno dominatnija bila igra trčanjem, ovog puta Bulsi su najviše poena postigli kroz vazduh, a ključni igrač bio je kvoterbek Andrej Tasić koji je bacio četiri tačdauna i postigao jedan tačdaun trčanjem.

Bulsi su utakmicu otvorili tačdaunom, kada je Tasić u endzoni pronašao iskusnog hvatača Zorana Todorovića, dok je drugi tačdaun u prvom poluvremenu trčanjem postigao Kigan Lorens. Oba puta je bio siguran i kiker Zdravko Vujanov. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 0:14. Ekipa Jagodine se ipak nije predavala i čak dva puta su prilazili na tačdaun razlike (7:14 i 14:21), međutim oba puta Bulsi su odlično reagovali. Prvi put je Tasić pronašao Džejkoba Lorensa (7:21), a drugi put je kompletirao pas ka Mariju Lugonji (14:28).

Da će Bulsi izaći kao pobednici ove utakmice bilo je jasno pred kraj treće četvrtine, kada je specijalni tim Bulsa isforsirao fumble i omogućio svom napadu da osigura pobedu. Tu šansu je napad i iskoristio, kada je Tasić utrčao u end zonu, a potom Kigan Lorens postigao 2 poena.

Do kraja utakmice, Mario Lugonja je postigao još jedan tačdaun. Ekipa Jagodine je do kraja utakmice još jednom poentirala, ali to nije bilo dovoljno da preokrenu utakmicu u svoju korist.

Ekipu Banata sada čeka pauza od 3 nedelje, koju će oni iskoristiti da se pripreme za dve poslednje utakmice u regularnom delu takmičenja. Oni će u okviru 6. kola Sport Klub Prve lige Srbije u Pančevu dočekati ekipu Požarevac Pastuvi.

Posle utakmice, kvoterbek Bulsa Andrej Tasić je bio zadovoljan prikazanom igrom svog tima: -Ovo je bila jedna jaka i žustra utakmica. Momci iz Jagodine su me prijatno iznenadili, bili su prilično jak protivnik. Što se tiče našeg napada, uspeli smo da uspostavimo našu igru trčanjem, što nam je i bio cilj, a uz to smo i stabilizovali igru kroz vazduh. U principu, naša glavna igra je trčanje, tako da to najviše forsiramo. Sada nam predstoji tri nedelje pauze i pripreme za sam finiš regularnog dela takmičenja, a i pripreme za playoff -, rekao je Tasić.

Defanzivni bek Bulsa, Slavoljub Dukovski, ističe da je ovo bila važna pobeda: - Vrlo bitna pobeda danas u Jagodini. Ovo je bio moj prvi meč nakon povrede. Drago mi je da sam se vratio, sve mi je jako nedostajalo, treninzi, utakmice i ekipa. Očekuje nas sada nedelju dana pauze, a potom započinjemo pripreme za utakmice protiv ekipa iz Požarevca i Kragujevca, kao i za playoff. Nadamo se da ćemo što spremniji ući u playoff i ostvariti zacrtani cilj – ulazak u finale.- rekao je Dukovski.

(J. V.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.