Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bengalsi i Remsi preokretima do borbe za Lombardijev trofej - | K-013 Portal

Bengalsi i Remsi preokretima do borbe za Lombardijev trofej

nfl, remsi, bengalsi, lombardijev trofgej

Ekipe Sinsinati Bengalsa i Los Andjeles Remsa igraće u ovogodišnjem Superboulu NFL lige pošto su prošle noći savladale Kanzas Siti Čifse, odnosno San Francisko Fortinajners.

Sinsinati je u finalu Američke fudbalske konferencije posle velikog preokreta i produžetka pobedio Kanzas Siti sa 27:24, dok su Remsi u finalu Nacionalne fudbalske konferencije bili bolji od Fortinajnersa sa 20:17.

Superboul je na programu 13. februara u Los Andjelesu.

Čifsi su svoja prva tri napada na utakmici završili tačdaunovima i imali su velikih 21:3 u drugoj četvrtini i tada je delovalo da su blizu Superboula, ali su se Bengalsi sjajnom igrom u drugom poluvremenu vratili u meč i preokrenuli rezultat na 24:21.

Zahvaljujući fild golu Harisona Batkera, Čifsi su izborili produžetak u kojem su baš kao i pre nedelju dana protiv Bafala imali sreću prilikom bacanja novčica.

Medjutim, Patrik Mahoms je napravio grešku, presečen mu je pas i lopta je pripala Bengalsima kojima je potom Evan Mekfirson doneo pobedu fild golom sa 31 jarda i plasman u Superboul u istoriji.

Kvoterbek Sinsinatija Džo Barou bacio je dva tačdaun pasa i kompletirao je 23 od 38 dodavanja za 250 jardi, dok je Mahoms na drugoj strani imao 26 pasova iz 39 pokušaja za 275 jardi i tri tačdauna.

I Remsi su u finalu Nacionalne fudbalske konferencije slavili posle preokreta pošto su gubili protiv San Franciska sa 17:7, ali su u poslednjoj deonici uspeli da nadoknade taj zaostatak.

Prvo je Kuper Kap postigao tačdaun, svoj drugi na utakmici, a potom je Met Gej sa dva fild gola doneo pobedu Remsima.

Kvoterbek Remsa Metju Staford je imao 31 uspešan pas iz 45 pokušaja za 337 jardi i dva tačdauna, dok je Džimi Garopolo realizovao 16 pasova iz 30 pokušaja za 232 jarda i dva tačdauna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.