Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan međunarodni ragbi turnir veterana u Starčevu - | K-013 Portal

Održan međunarodni ragbi turnir veterana u Starčevu

ragbi turnir starcevo, starcevo, ragbi turnir

Ragbi klub Borac još jednom se dokazao kao izvrstan domaćin. U sutotu, 7. avgusta, po "baksuzni" trinaesti put u okviru manifestacije "Dani druženja"  održan je međunarodni ragbi turnir veterana.

Ove godine u Starčevu su stigli "matorci" iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Norveške, Italije i Srbije.

Prvi meč na turniru odigrale su devojke protiv ekipe "korpulentnijih" momaka.

Ekipa "korpulentnih" je sastavljena od sedmorice najtežih igrača iz svih ekipa, a donja granica za ulazak u ekipu bila je 135 kg. iako je rezultat u drugom planu treba napomenuti da je ovog puta presudila gracioznost i brzina devojaka koje su odnele pobedu.

20210807 1814533490

Sve utakmice posle otvaranja su bile prava prilika za sve istinske zaljubljenike u ragbi da uživaju u majstorijama ovih mladića od kojih su neki ozbiljno zgazili i u osmu deceniju života.

Utiske sa ovog turnira izneli su i sami gosti, Bruno Kozina iz Sisaka (Hrvatska) nam je rekao: "Naše druženje i prijateljstvo datira još iz prošlog veka kada smo se takmičili kao seniori, posle pauze zbog korone opet smo došli u Starčevo i sreli stare sportske prijatelje što nadam se prija svima."

20210807 1723253491

Stanko LJešić iz Stavangera (Norveška) nije krio svoje oduševljenje: "mislim da sam četvrti ili peti put gost na ovim druženjima u Starčevu, čini mi se da je organizacija ove godine dostigla najviši mogući nivo, Zahvalio bi se domaćinima na svemu i naravno vidimo se dogodine."

Aleksandar Lazin iz Vršca "Vidite mi u Vršcu imamo tu nesreću da je naš turnir mesec i po dana posle Starčevačkog, a oni svake godine podižu lestvicu u organizaciji pa na taj način primoravaju i nas ostale da damo svoj maksimum. Iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje jajolike lopte da dođu na turnir u Vršcu 18.09 koji će se održati u okviru Grožđebala"

20210807 1711563492

Andrija Petrović iz Zenice je izjavio: "Pre svega bih se zahvalio domaćinima na pozivu koji nismo mogli da odbijemo, a posle toga i na samoj organizaciji. Po mom skromnom mišljenju ovo je do sada najbolje organizovan turnir u Starčevu i sve čestitke momcima na trudu."

"Potrudili smo se da sve bude na visokom nivou", kaže Radivoj Ćosić, RK Borac, "kao i uvek kada su ovakvi susreti u pitanju svi su pobednici, ne treba zaboraviti da se veteran postaje kada se napuni 35 godina, a ovde su bili momci koji imaju preko šezdeset i sedamdeset godina."

Igor Tomašić jedan od domaćina nije krio svoje oduševljenje" U veteranskom sportu rezultat je uvek u drugom planu, prava stvar je tzv Treće poluvreme gde se prisaećamo igračkih dana i raznih anegdota sa utakmica druženja putovanja priprema... nadam se da smo kao domaćini ispunili očekuivanja svih gostiju iz Srbije i Evrope."

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.