Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija ponovo svetski šampion u tekbolu - | K-013 Portal

Srbija ponovo svetski šampion u tekbolu

tekbol, srbija

Srbija ponovo svetski tekbol šampion! Srbija je odbranila svetski šampionski tron! Po drugi put zaredom, svetsko zlato je naše!

Šampionski pehar na Svetskom tekbol prvenstvu koje je ove godine održan u Nirmbergu još jednom su, više nego zasluženo, odneli srpski takmičari Nikola Mitro i Bogdan Marojević!

Vrhunski sportski spektakl u KIA sportskoj areni počeo je u sredu 23. novembra, a takmičari su se nadmetali u muškoj i ženskoj singl, muškoj i ženskoj dubl i miks dubl kategoriji.

Atmosfera je bila fenomenalna, a pogotovo tokom današnjih spektakularnih finalnih mečeva, koji su bili više od praznika za sve ljubitelje tekbola.

Srpski šampionski tandem u muškoj dubl kategoriji nizao je danima pobedu za pobedom, da bi potom u petak u četvrtfinalu savladali Dansku sa 2:0, a onda istim rezultatom u polufinalu i ekipu Brazila.

U finalu koje je danas popodne bilo više od aktrakcije, Mitro i Marojević su se sudarili sa ekipom Mađarske, a fanovi tebola van arene su utakmicu pratili na Eurosport 2.

Sa protivničke strane stola bio je ponovo Adam Blažović koji je prošle godine sa Čabom Banjikom na Svetskom tekbol prvenstvu u mestu Gljivice u Poljskoj, bezuspešno pokušao da ih savlada u polufinalu.

Ove godine Adam Blažović je sada sa partnerom Adamom Bakom stigao do finala i pokušao je juče da od Mitra i Marojevića preuzme svetski tron.

U sjajnoj kondiciji, sa bronzom osvojenom u singl kategoriji, Blažović je juče sa Bakom pokazao zavidnu veštinu i strast prema igri, ali su naši takmičari bili nenadmašni. Prvi set su dobili sa 12:9, drugi izgubili sa 11:12, a onda je usledio i treći, odlučujući, u kojem je napetost bila na vrhuncu i koji su završili sa 14:12

U zaista žestokoj konkurenciji ove godine, Bogdan Marojević i Maja Umićević u singl, kao i Dunja Dragičević i Anastasija Lemajić u kategoriji ženski dubl, ostali su bez konkretnijeg rezultata, ali je Nikola Mitro, sa svojom partnerkom Majom Umićević stigao i do četvrtog mesta u kategoriji miks-dubl.

Organizator prvenstva je Međunarodna tekbol federacija (FITEQ), u čijem članstvu je više od 140 nacionalnih tekbol saveza među kojima je i SRBTEQ.

SRBTEQ je kao i prošli put obezbedio prostor i uslove za pripremu i odlazak naših takmičara i takmičarki na Svetsko prvenstvo.

Srpskom timu je na terenu podršku ponovo pružao sportski direktor Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i teqball (SRBTEQ) Stevan Popov, koji je i sinoć kao i prošle godine uneo zastavu Srbije na teren.

"Srbija ponovo ima svetske prvake! Ovo je ogromna pobeda", zagrmeo je Popov.

On je iz Nemačke imao poruku i za reprezentaciju Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru:- Sa "orlovima" smo u srcu i mislima. Gledamo ih, navijamo i verujemo u njih – poručio je Popov.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.