Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uroš Stevanović novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije - | K-013 Portal

Uroš Stevanović novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije

vaterpolo reprezentacija srbije, selektor

Aktuelni trener Radničkog Uroš Stevanović novi je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, potvrdio je večeras Vaterpolo savez Srbije (VSS).

Na mestu selektora Stevanović će zameniti Dejana Savića koji je 1. oktobra podneo ostavku.
 
Uroš Stevanović je 8. oktobra napunio 40 godina. Trenerski poslom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Od 2008. do 2011. je radio sa mladjim kategorijama Partizana a potom je bio pomoćnik Igoru Milanoviću u seniorskom timu.
 
Samostalno je vodio crno-bele 2012. kada je osvojen Super kup. U Radničkom je od 2013. godine, i sa Kragujevčanima je četiri puta igrao u finalu nacionalnog kupa i slavio dva puta, jednom je osvojio prvenstvo i kao prvi srpski klub Regionalnu ligu na fajnal foru u Zagrebu.
 
U reprezentaciji je 2007. bio selektor ženske seniorske i juniorske reprezentacije. Od 2014. do 2018. bio je saradnik Dejana Savića i u tom periodu je Srbija osvojila zlato na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, tri titule prvaka Evrope, jedan naslov u Svetskom kupu i četiri Svetske lige.
 
Stevanović je radio i u stručnom štabu Kazahstana sa kojim je osvojio zlato na prvenstvu Azije i deveto mesto na OI u Londonu.
 
On je sa savezom dogovorio saradnju zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.