Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Srbije savladali Sloveniju za kraj grupne faze EP - | K-013 Portal

Vaterpolisti Srbije savladali Sloveniju za kraj grupne faze EP

vaterpolo reprezentacija srbije, srbija slovenija

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Splitu selekciju Slovenije sa 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0), u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Direktan plasman u četvrtfinale iz Grupe D je osigurala prvoplasirana Madjarska, koja je imala maksimalan učinak. Srbija je završila na drugom mestu sa šest bodova i igraće u osmini finala, kao i trećeplasirani Izrael sa tri boda. Slovenija je poslednja bez bodova.

Srbija je dobro počela meč i povela sa 4:1, da bi prvu deonicu završila rezultatom 5:2.

U drugoj četvrtini Slovenija je uspela da se vrati u meč i u dva navarta pridje na samo jedan gol razlike. Ipak u nastavku Srbija je serijom 7:0 rešila pitanje pobednika.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, dok su po dva pogotka dodali Radomir Drašović, Djordje Vučinić, Nemanja Vico, Ognjen Stojanović i Viktor Rašović.

Bolji od ostalih u poraženoj reprezentaciji bio je Benjamin Popović sa dva gola, a četvorica igrača su postigla po gol.

Rivala u osmini finala Evropskog prvenstva Srbija će saznati posle današnjih mečeva Grupe B izmedju Francuske i Malte, odnosno Hrvatske i Grčke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.