Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Argentina pobedila Holandiju: I u drugom polufinalu odlučili penali - | K-013 Portal

Argentina pobedila Holandiju: I u drugom polufinalu odlučili penali

argentina, holandija, fudbal

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je posle penala pobedila Holandiju ukupnim rezultatom 6:5.

Posle regularnom dela meča i produžetaka rezultat je bio 2:2.

 
Argentina je povela u 35. minutu preko Nahuela Moline, a Lionel Mesi je sa penala u 73. minutu povećao rezultat.
 
Golove za Holandiju na stadionu Lusail postigao je Vaut Veghorst u 83. i 11. minutu sudijske nadoknade.
 
Za Argentinu su u penal seriji bili precizni Mesi, Leandro Paredes, Gonsalo Montijel i Lautaro Martines, dok su za Holandiju sa "bele tačke" bili sigurni Ten Kopmejners, Veghorst i Luk de Jong.
 
Početak meča nije doneo veća uzbuđenja, a na prvi ozbiljniji udarac čekalo se sve do 22. minuta, kada je Mesi sa distance poslao loptu visoko preko gola.
 
Dva minuta kasnije beleži se i prvi pokušaj Holandije, preko Stivena Bergvejna, čiji šut odlazi pored gola.
 
Argentina je novu šansu imala u 33. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca pokušao Rodrigo de Paul, ali njegov udarac lako brani holandski golman Andris Nopert.
 
Nije se dugo čekalo na novu priliku južnoameričke selekcije, koja u 35. minutu dolazi do vođstva. Loptu je u sredinu poslao Mesi, a u prostor se sjajno ubacio Nahuel Molina, koji zatim izlazi sam pred Noperta i postiže prvi gol na meču.
 
Do kraja poluvremena Argentina je zapretila preko Mesija u 40. minutu, ali njegov šut u kaznenom prostoru brani Nopert.
 
Argentina je nastavila da kontroliše utakmicu početkom drugog poluvremena. Prvu priliku za drugi gol u nastavku južnoamerička reprezentacija je imala u 63. minutu. Slobodan udarac je sa ivice kaznenog prostora izveo Mesi, a lopta
odlazi preko gola.
 
Španski sudija Antonio Mateu Lahos je u 71. minutu dosudio penal za Argentinu, nakon što je prekršaj nad Markosom Akunjom napravio Denzel Dumfris. Dva minuta kasnije precizan sa "bele tačke" bio je Mesi.
 
Holandija se nije predala i u 83. minutu smanjuje rezultat. Loptu je u šesnaesterac poslao Stiven Bergojs, a glavom se u strelce upisuje Veghorst.
 
Bergojs je dva minuta kasnije pokušao da donese izjednačenje Holandiji, ali je uspeo da zatrese samo spoljni deo mreže.
 
U 89. minutu došlo je do incidenta na terenu, nakon što je loptu ka klupi Holandije poslao Leandro Paredes, ali se sve ubrzo smirilo.
 
Holandija je pokušavala da dodje do produžetaka, a to je uspela da učini u poslednjim trenucima golom u 11. minutu nadoknade.
 
Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca je izveo Kopmejners, koji je tom prilikom prevario odbranu Argentine i poslao loptu do Veghorsta u kazneni prostor. Veghorst se odlično snašao i svojim drugim golom doneo izjednačenje Holandiji.
 
U prvom produžetku nije viđeno mnogo prilika, dok je u drugom produžetku Argentina bila bliža pogotku.
 
Prilike su imali Enco Fernandes, Herman Pecela, Lautaro Martines i Mesi, a najbliži golu bio je Fernandes u prvom minutu nadoknade, kada je udarcem iz daljine pogodio stativu.
 
Penal seriju je odbranom otovrio argentinski golman Emilijano Martines, koji je zaustavio udarac Virdžila van Dajka.
 
Mesi je zatim bio precizan za Argentinu, a novu odbranu Martines je upisao u drugoj seriji, kada je zaustavio šut Stivena Bergojsa.
 
Usledili su potom precizni udarci Paredesa i Montijela za Argentinu, odnosno Kopmejnersa i Veghorsta.
 
U četvrtoj seriji pobedu Argentini je mogao da donese Fernandes, ali je šutirao pored gola.
 
Poslednja serija počela je golom De Jonga, a trijumf Argentini donosi Lautaro Martines.
 
Argentina će 13. decembra u polufinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Hrvatske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.