Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Benzema najbolji igrač Evrope, Ančeloti proglašen za najboljeg trenera - | K-013 Portal

Benzema najbolji igrač Evrope, Ančeloti proglašen za najboljeg trenera

benzema, real madrid

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema proglašen je danas u Istanbulu za najboljeg igrača Evrope u sezoni 2021/22.

Na ceremoniji koja je organizovana posle žreba grupne faze Lige šampiona, nagradu je dobio 34-godišnji francuski napadač, koji je prošle sezone bio najbolji strelac Lige šampiona sa 15 golova.

Sa Realom je Benzema prošle sezone osvojio petu titulu prvaka Evrope, nakon što su u finalu bili bolji od Liverpula sa 1:0.

Nagrada za najboljeg trenera u muškoj konkurenciji pripala je šefu stručnog štaba Real Madrida Karlu Ančelotiju. Italijan je prošle sezone postao rekorder Lige šampiona sa četiri osvojene titule kao trener.

Najbolja fudbalerka Evrope u prethodnoj sezoni je 28-godišnja igračica Barselone Aleksija Puteljas. Ona je sa katalonskim klubom igrala finale Lige šampiona, u kojem su poražene od Liona sa 3:1.

Za najboljeg trenera u ženskom fudbalu proglašena je selektorka Engleske Sarina Vigman. Holandjanka je vodila tu reprezentaciju do titule prvaka Evrope na nedavno završenom prvenstvu starog kontinenta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.