Do ubedljivog trijumfa nad prvakom Jermenije crveno-beli su stigli golovima Bukarija u 29, 44. i 70, Kangve u 33. i Mitrovića u 78. minutu, piše Danas.

Srpskom šampionu predstoji revanš 9. avgusta u Jerevanu, ali se može reći da je gotovo obezbedio plasman u plej-of, gde ga očekuje bolji iz dvomeča u kojem se sastaju Makabi iz Haife i kiparski Apolon.

Ekipa Dejana Stankovića nije mogla da poželi boljeg protivnika u prvom ovosezonskom meču kvalifikacija, jer se Pjunik pokazao kao ekipa veoma skromnih mogućnosti, koja je u svakom elementu igre daleko ispod nivoa srpskog šampiona.

Crveno-beli su meč počeli u veoma ofanzivnoj postavi, sa Kataijem kao centralnim veznim, Ivanićem po levom, Bukarijem po desnom krilu i Pešićem u špicu napada.

Ispostavilo se da se ova taktika u potpunosti isplatila treneru Stankoviću, jer je njegov tim potpuno razbio odbranu domaćih, i uz  gola, stvorio i veliki broj prilika.

S druge strane, Pjunik je u napadu preskakao sredinu terena i dugim loptama na Juričića pokušavao da stigne do šesnaesterca rivala.

Iako im je ova ideja u nekoliko navrata uspela, naročito u prvih dvadesetak meča, ispostavilo se da gosti nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Borjana.

Iako je Zvezdi već u drugom minutu poništen gol zbog ofsajda, već tada je jasno moglo da se vidi na koji način će crveno-beli najlakše stizati do gola protivnika.

Brzim kontranapadima, koje je najčešće organizovao Katai, a golovima ili asistencijama završavao Bukari, domaći su bez puno problema nadmudrivali taktički naivno postavljenu odbranu jermenskog tima, u kojoj je jedina svetla tačka bio srpski fudbaler Zoran Gajić.

Već do poluvremena Zvezda je povela sa 3:0 i obezbedila pobedu, a u nastavku je rutinski čuvala ubedljivo vođstvo.

U prvih pola sata Pjunik je nekako uspeo da sačuva svoju mrežu, ali je u 29. minutu Zvezda došla u vođstvo posle brzog kontranapada, a golmana Jurčenka savladao je odlični Bukari.

Samo četiri minuta kasnije Bukari je prošao po desnoj strani, centrirao, a Kangva postigao svoj prvi gol u crveno-belom dresu.

U poslednjim trenucima prvog dela, Bukari je ponovo rutinski završio brzu akciju svog tima i udarcem sa desne strane pogodio suprotan ugao gola.

U nastavku susreta ekipa Dejana Stankovića je spustila ritam, i strpljivo napadala ka golu rivala, koji je više pažnje posvetio odbrani svog gola.

Iako nije bilo puno uzbuđenja, najpre je Bukari postigao još jedan pogodak u 70. minutu, ukupno svoj peti u isto toliko mečeva od početka sezone, a kad je on izašao iz igre konačan rezultat postavio je igrač koji je zamenio napadača iz Gane, Stefan Mitrović, u 78. minutu.