Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dinamo pobedio Čelsi, Dortmund siguran protiv Kopenhagena - | K-013 Portal

Dinamo pobedio Čelsi, Dortmund siguran protiv Kopenhagena

liga sampiona, dinamo, celsi, dortmund, kopenhagen

Fudbaleri zagrebačkog Dinama pobedom su počeli novu sezonu u Ligi šampiona, pošto su večeras na svom terenu slavili protiv Čelsija sa 1:0.  

Prva tri boda Dinamu u Grupi E doneo je Mislav Oršić pogotkom u 13. minutu posle sjajnog kontranapada, pred više od 20.000 navijača na Maksimiru.

Akciju je započeo Robert Ljubičić koji je dugom loptom uposlio Bruna Petkovića, a on je prosledio do Oršića koji je pretrčao pedesetak metara i savlado golmana Čelsija. 

Bio je to ujedno i prvi gol u novom izdanju Lige šampiona.

Dinamo je u 56. minutu bio blizu drugog gola kada je Stefan Ristovski oprobao udarac sa distance, ali je Kepa uspeo da zakači loptu i gurne je do prečke, a najbolju šansu na utakmici Čelsi je imao u samom finišu meča kada je Ris Džejms pogodio stativu.

Dinamo će u drugom kolu gostovati Milanu, dok će Čelsi dočekati Salcburg.

U prvom meču Grupe G, fudbaleri Borusije Dortmund su na svom terenu pobedili Kopenhagen sa 3:0.

Dortmund je poveo u 35. minutu golom Marka Rojsa, sedam minuta kasnije u strelce se upisao Rafael Gerero posle asistencije Djovanija Rejne, a konačan rezultat postavio je Džud Belingam u 83. minutu, posle još jedne asistencije Rejne.

Ekipu Dortmunda u narednom kolu očekuje gostovanje Mančester sitiju, dok će Kopenhagen dočekati Sevilju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.