Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Ekvadora pobedili Katar na startu Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Fudbaleri Ekvadora pobedili Katar na startu Svetskog prvenstva

fudbal, katar, ekvador, svetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Ekvadora pobedila je danas u Dohi domaću selekciju Katara sa 2:0, u utakmici u Grupi A, prvoj na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Na stadionu Al Bajt dvostruki strelac bio je kapiten Ener Valensija, koji je golove postigao u 16. minutu iz jedanaesterca i u 31. minutu.

On je izašao iz igre u 77. minutu zbog povrede kolena.

Ekvador je postigao gol u trećem minutu kada je bio strelac Valensija, ali je posle upotrebe VAR tehnologije sudija Danijel Orsato poništio pogodak.

Ekvador je imao više loptu u posedu, a u 15. minutu dosudjen je jedanaesterac kada je domaći golman Sad Al Šib oborio Valensiju pred svojim golom.

Valensija je minut kasnije iskoristio penal i doneo prednost Ekvadoru. On je postao prvi fudbaler Ekvadora koji je postigao četiri gola na svetskim prvenstvima.

Ekvador je kontrolisao igru, a udvostručio je prednost u 31. minutu novim golom Valensije, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Anhela Presjada.

Katar nije uspeo da napravi ozbiljniju šansu sve do završnice prvog poluvremena, kada je glavom pokušao Almoez Ali, ali je iz dobre prilike bio vrlo neprecizan.

Ekvador je bio bolji i u nastavku, imao je šanse preko Romarija Ibare u 55. i Pedra Migela u 62. minutu, ali oni nisu uspeli da savladaju domaćeg golmana.

U 75. minutu domaći su zapretili preko Akrama Afifa, ali je on sa 30-ak metara šutirao preko prečke. Njegov saigrač Mohamed Muntari dobro je šutirao u 86. minutu posle duge lopte, ali je lopta otišla preko gola.

Posle toga nije bilo većih prilika pa je Ekvador sigurnom pobedom počeo takmičenje na Mundijalu.

U drugoj utakmici u Grupi A u ponedeljak od 17 časova igraju Senegal – Holandija.

U drugom kolu 25. novembra, Ekvador će igrati protiv Holandije, a Katar protiv Senegala.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.