Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Francuske preko Engleske do polufinala - | K-013 Portal

Fudbaleri Francuske preko Engleske do polufinala

francuska, engleska, fudbal

Aktuelni šampion, fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u četvrtfinalu pobedila Englesku sa 2:1.



Na stadionu Al Bajt, Francuska je povela u 17. minutu golom Orelijena Čuamenija, a izjednačio je kapiten Engleske Hari Kejn u 54. minutu iz jedanaesterca. Pobedu Francuskoj doneo je Olivije Žiru pogotkom u 78. minutu. Engleska je imala priliku da izjednači u završnici, ali je Kejn u 84. minutu promašio jedanaesterac.


Francuska je imala prvu šansu u sedmom minutu kada je Kilijan Mbape centrirao do Žirua, koji nije uspeo dobro da reaguje. Četiri minuta kasnije pokušao je Žiru glavom, ali je golman Džordan Pikford lako intervenisao.

U tim trenucima Francuska je imala inicijativu, a povela je u 17. minutu golom Čuamenija sa distance, posle asistencije Antoana Grizmana.
 
Engleska je posle toga preuzela inicijativu, u 22. minutu u šansi je bio Kejn, a tri minuta kasnije ta ekipa tražila je jedanaesterac, posle duela kapitena i Dajoa Upamekana na ivici kaznenog prostora. Sudija Vilton Sampajo posle upotrebe
VAR tehnologije nije dosudio penal.
 
Novu šansu Kejn je imao u 28. minutu kada je golman Ugo Loris izbacio loptu u korner.
 
Posle toga francuska ekipa smirila je igru, a u šansi je bila u 39. minutu kada je posle dodavanja Tea Ernandesa, Mbape šutirao preko gola. Do kraja nije bilo prilika, pa je aktuelni šampion na poluvreme otišao s golom prednosti.
 
U 47. minutu engleski tim je imao šansu preko Džuda Belingema, ali je njegov udarac odbranio Loris. U 52. minutu dosuđen je jedanaesterac za Englesku, nakon što je Čuameni oborio Bukaja Saku u kaznenom prostoru.
 
Kejn je u 54. minutu iskoristio penal, pošto je, saigrača iz Totenhema, golmana Lorisa poslao u suprotnu stranu. Kejn je tako izjednačio rekord Vejna Runija po broju golova za reprezentaciju Engleske i sada obojica imaju po 53.
 
Engleski tim je posle toga napadao, imao inicijativu, prvo je u 60. minutu pokušao Saka, a dva minuta kasnije i Kejn, ali je Loris bio uspešniji. U 69. minutu dobru šansu imao je i Hari Megvajer, ali je za malo poslao loptu pored stative.
 
Na drugoj strani u 76. minutu Žiru je iz blizine šutirao, ali je Pikford dobro odbranio i poslao loptu u korner. Žiru je odmah posle toga postigao gol. Bio je viši u skoku od Megvajera posle centaršuta Grizmana i glavom poslao loptu u mrežu.
 
U 82. minutu dosuđen je novi jedanaesterac za Englesku, pošto je Teo Ernandes srušio Mejsona Maunta pred golom. Ponovo je šutirao Kejn, ali je u 84. minutu loptu poslao visoko preko gola.
 
Engleska je posle toga pokušavala da izjednači, u 88. minutu Maunt je šutirao preko gola, a u drugom minutu nadoknade pokušao je i Luk Šo, ali je njegov udarac francuski golman odbranio i izbacio loptu u korner.
 
Poslednju šansu na utakmici imala je Engleska. U 10. minutu nadoknade, Markus Rašford pokušao je iz slobodnog udarca, ali je loptu poslao preko gola.
 
Kapiten Francuske Ugo Loris je večeras odigrao 143. utakmicu za reprezentaciju i postao rekorder po broju nastupa za državni tim.
 
Francuska će u sredu u polufinalu igrati protiv Maroka, koji je ranije danas pobedio Portugal sa 1:0.
 
U drugom polufinalu u utorak igraju Hrvatska i Argentina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.