Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Maroka dočekani u Rabatu kao heroji - | K-013 Portal

Fudbaleri Maroka dočekani u Rabatu kao heroji

fudbal maroko, docek

Nekoliko desetina hiljada Marokanaca dočekalo je u Rabatu svoju fudbalsku reprezentaciju, nakon što su igrači nadmašili i najludja očekivanja te severnoafričke nacije osvojivši četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Veliki broj navijača svih uzrasta okupio se duž rute od aerodroma do centra marokanske prestonice, kojom je išao otvoreni autobus u kojem su bili igrači selektora Valida Regragija.

Palili su baklje, mahali zastavama i plesali uz ritam bubnjeva dok je autobus prolazio uz veliku policijsku pratnju, a nasmejani igrači i selektor mahali su i slali poljupce svojim oduševljenim navijačima i pravili fotografije sa pristalicama u pozadini.

Na nekim mestima duž rute, veliki broj okupljenih usporavao je autobus koji se kretao ka kraljevskoj palati gde je igrače čekao kralj Muhamed VI kako bi „proslavili veliko i istorijsko dostignuće“.

Kao prvi afrički i arapski tim koji je stigao do polufinala Svetskog prvenstva, Maroko je ušao u istoriju i bio jedna od velikih priča o uspehu turnira održanom upravo u arapskoj zemlji.

Nakon što je pobedio bivše evropske kolonijalne sile Belgiju, Španiju i Portugal, Maroko je u polufinalu izgubio od Francuske. Na kraju je završio kao četvrti, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Hrvatske, ali je i to nadmašilo očekivanja većine Marokanaca.

„I dalje ne mogu da verujem šta se se desilo na ovom Svetskom prvenstvu. Tim je sada postavio letvicu toliko visoko da nećemo biti zadovoljni ničim osim pobede na predstojećem Afričkom kupu nacija“, rekao je student Anur el Berkaui.

Marokanska reprezentacija je očarala mnoge arapske fudbalske navijače koji su u tom timu videli svoj odraz. Igrači su mahali palestinskom zastavom nakon pobeda i slavili na terenu sa majkama i decom.

Tim je takodje imao veliku podršku širom Afrike.

„Kao afrički tim, oborili smo mnogo rekorda i učinili ceo kontinent ponosnim“, rekao je stanovnik Rabata Omar Zorgan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.