Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Zvezde izgubili od Monaka i završili učešće u Evropi - | K-013 Portal

Fudbaleri Zvezde izgubili od Monaka i završili učešće u Evropi

crvena zvezda, monako, fudbal, liga evrope

Fudbaleri Crvene zvezde završili su večeras učešće u evropskim takmičenjima, pošto su na gostujućem terenu izgubili od Monaka sa 1:4, u utakmici poslednjeg šestog kola Grupe H u Ligi Evropa.

Na stadionu „Luj Drugi“, u utakmici koja je odigrana po jakoj kiši, trostruki strelac bio je Kevin Foland u petom, 27. i 87. minutu. Fudbaler Zvezde Milan Rodić postigao je autogol u 35. minutu, a jedini pogodak za beogradski tim postigao je Gelor Kanga iz jedanaesterca u 54. minutu.

Zvezda je pretrpela četvrti poraz u Grupi H i poslednja je na tabeli sa šest bodova, pa je ove sezone završila učešće u Evropi.

U drugoj utakmici u toj grupi Trabzon je na svom terenu pobedio Ferencvaroš sa 1:0 i sa devet bodova obezbedio treće mesto na tabeli i učešće u nokaut fazi Lige konferencija. Prvoplasirani Ferencvaroš i Monako imaju po 10 bodova i plasirali su se u nokaut fazu Lige Evropa.

Monako je poveo u petom minutu golom Folanda posle velike greške golmana Milana Borjana koji je loše procenio let lopte i izleteo u prazno.

Domaći su posle toga imali inicijativu, Visam Ben Jeder postigao je gol u 15. minutu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

U 27. minutu Foland je udvostručio prednost. Posle nesigurne intervencije Zvezdine odbrane Krepin Dijata je asistirao Folandu kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Francuska ekipa čuvala je loptu i vodjstvo do kraja poluvremena.

Posle prvog ozbiljnog napada Monako je stekao tri gola prednosti, kada je sopstvenu mrežu zatresao Milan Rodić, posle šuta Aleksandra Golovina.

Posle toga Benoa Badiašil oborio je Mirka Ivanića i dosudjen je jedanaesterac, koji je u 54. minutu iskoristio Kanga.

Beogradska ekipa se posle toga oslobodila pritiska, a u 68. minutu Aleksandar Pešić bio je strelac posle dodavanja Bukarija, ali je posle upotrebe VAR tehnologije gol poništen zbog ofsajda.

Zvezda je pokušavala da postigne gol, dobro je šutirao Ivanić u 80. minutu, ali je lopta otišla pored stative.

Konačan rezultat postavio je Foland u 87. minutu, posle dobrog dodavanja Ismaila Jakobsa.

Kao prvoplasirani iz grupe, Ferencvaroš će igrati u osmini finala Lige Evropa, a drugoplasirani Monako u šesnaestini finala tog takmičenja. Trabzon je trećim mestom izborio učešće u šesnaestini finala Lige konferencija. Zvezda je takmičenje završila sa šest bodova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.