Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Zvezde izgubili od Monaka u Ligi Evropa - | K-013 Portal

Fudbaleri Zvezde izgubili od Monaka u Ligi Evropa

fudbal, crvena zvezda, liga evrope

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Monaka sa 0:1, u utakmici prvog kola Grupe H u Ligi Evropa.Jediji gol na stadionu „Rajko Mitić“, pred nešto više od 40.000 gledalaca postigao je Bril Embolo u 74. minutu iz jedanaesterca.

Zvezda je prva zapretila, u devetom minutu kada je Milan Rodić centrirao sa leve strane pred gol, ali Aleksandar Pešić nije dobro zahvatio loptu.

U 16. minutu Mohamed Kamara imao je šansu za Monako, kada je posle asistencije Visama Ben Jedera izašao ispred domaćeg golmana, ali je iz dobre pozicije šutirao pored stative. Dva minuta kasnije pokušao je i Fofana, a golman Milan Borjan je lako odbranio.

Posle toga nije bilo mnogo šansi, sve do 37. minuta kada su crveno-beli mogli da povedu. Kanga je izveo korner, golman Aleksandar Nibel je ispustio loptu, koju je glavom zahvatio Aleksandar Dragović, ali je bio neprecizan pred golom.

Monako je u 41. minutu posle dobre akcije došao pred gol Borjana, gde je u poslednjem trenutku odbrana Zvezde intervenisala ispred Ben Jedera, koji je ipak bio u ofsajdu.

U 43. minutu na sredini terena loptu je izgubio Kamara, Zvezda je krenula u kontranapad koji je povukao Osman Bukari, ušao je u šesnaesterac i šutirao, a nemački golman je odlično odbranio pa je prvi deo igre završen bez pogodaka.

Na kraju prvog poluvremena došlo je do koškanja medju igračima Zvezde Kange i Bukarija, ali su njihovi saigrači sprečili da dodje do tuče.

Zvezda je na početku drugog poluvremena imala inicijativu, u 56. minutu Kagna je pogodio prečku, a zatim je nemački golman izbacio loptu u korner. Posle kornera El Fardu Bena, Strahinja Eraković ali je glavom šutirao pored gola.

Novu šansu Zvezda je imala u 60. mintu kada je Katai iz slobodnog udarca direktno šutirao u gol, a Nibel je odlično sačuvao svoju mrežu.

U 72. minutu dosudjen je jednaesterac za Monako, posle starta Slavoljuba Srnića na Aleksandru Golovinu. Penal je sigurno izveo Embolo i doneo prednost gostujućoj ekipi.

Srnić je posle toga izašao iz igre, a zamenio ga je Veljko Nikolić.

Igrači Zvezde su nekoliko trenutaka kasnije tražili penal kada je Ben pao u šesnaestercu, ali se nemački sudija Harm Osmers nije oglasio.

Domaći su posle toga pokušavali da naprave šansu za izjednačenje, ali je u 89. minutu dosudjen novi penal za Monako, posle duela Dragovića i Emboloa. Posle upotrebe VAR tehnologije Osmers je poništio svoju odluku i utakmica je nastavljena.

U drugom minutu nadoknade vremena Ben je izveo korner, loptu je glavom zahvatio Milunović, ponovo je dobro intervenisao golman Monaka, a u nastavku akcije Kalifa Kulubali napravio je prekršaj u napadu.

To je bila poslednja dobra prilika na utakmici, pa je Zvezda porazom počela takmičenje u Ligi Evropa.

U drugoj utakmici u Grupi H Ferencvaroš je u Madjarskoj pobedio Trabzonspor sa 3:2.

U sledećem kolu, za sedam dana, Zvezda će igrati u Turskoj protiv Trabzonspora, a Monako će dočekati Ferencvaroš.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.