Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grupa A: Holandija i Senegal u osmini finala Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Grupa A: Holandija i Senegal u osmini finala Svetskog prvenstva

holandija, senegal, svetsko prvenstvo, osmina finala

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se danas u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je u poslednjem trećem kolu Grupe A pobedila Katar sa 2:0.

Na stadionu Al Bajt, Holandija je povela golom koji je u 26. minutu postigao Kodi Gakpo, a konačan rezultat postavio je Frenki de Jong u 49. minutu.

Katar je zapretio u trećem minutu kada je Hatem pokušao, a holandski golman Andris Nopert odbranio. Sa druge strane u 14. minutu pokušao je Memfis Depaj, ali je šutirao preko gola. Posle toga neprecizan je bio i njegov saigrač Devi Klasen, a u 26. minutu Holandija je povela.

Posle lepe akcije Depaja i Klasena, Gakpo je ušao u kazneni prostor i preciznim šutem savladao domaćeg golmana i postigao treći gol na prvenstvu.

Holandija je posle toga držala loptu i imala inicijativu. U 49. minutu ekipa Luja van Gala udvostručila je prednost kada je De Jong dobro reagovao na odbijenu loptu posle šuta Depaja.

U 68. minutu holandski fudbaler Stiven Bergejs zatresao je mrežu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije utvrdjeno da je tokom akcije koja je prethodila golu Gakpo igrao rukom, pa je pogodak poništen.

Tri minuta kasnije Katar je bio u šansi preko Ismaela Mohameda, čiji je šut golman odbranio.

U 82. minutu poništen je zbog prekršaja gol koji je postigao katarski igrač Mohamed Muntari. Poslednju šansu na utakmici imala je Holandija, u trećem minutu nadoknade, kada je Bergejs pogodio prečku.

Holandija kao prvoplasirana iz Grupe A ide u osminu finala sa sedam bodova, a Senegal kao drugoplasirani ima šest bodova. Takmičenje u grupnoj fazi završavaju Ekvador sa četiri boda i Katar bez bodova.

U osmini finala iz Grupe A je i reprezentacija Senegala, koja je pobedila Ekvador sa 2:1.

Na stadionu Kalifa, Senegal je poveo golom Ismaila Sara u 44. minutu iz jedanaesterca, a izjednačio je Mojses Kaisedo u 67. minutu. Pobedu Senegalu i prolaz dalje obezbedio je Kalidu Kulibali pogotkom u 70. minutu.

Senegal je u trećem minutu imao šansu preko Idrise Geja, koji je šutirao pored gola. Pet minuta kasnije dobru priliku propustio je Bulaje Dija, pošto je šutirao pored gola, a posle toga u šansama su bili Iliman Ndjaje i Ismaila Sar.

U 42. minutu dosudjen je jedanaesterac sa Senegal nakon što je Pjero Inkape srušio Sara. Sar je bio precizan i doneo vodjstvo svom timu.

Senegal je u drugom delu imao inicijativu, a prvu priliku imao je u 58. minutu kada je Pervis Estupinan šutirao pored gola.

Ekvador je izjednačio u 68. minutu golom Kajseda posle kornera koji je izveo Feliks Tores.

Dva minuta kasnije Senegal je ponovo poveo. Prekid je izveo Idrisa Geje, loše su reagovali u odbrani Ekvadora, Kulibali je došao do lopte i iz voleja je zatresao mrežu.

Ekvador je do kraja pokušavao da postigne pogodak, ali nije uspeo, pa je eliminisan sa Mundijala.

Ekipe iz Grupe A će se u osmini finala ukrstiti sa ekipama iz Grupe B u kojoj su Engleska, Iran, SAD i Vels.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.