Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvatska pobedila Kanadu, Kanađani ostali bez šansi za prolaz dalje - | K-013 Portal

Hrvatska pobedila Kanadu, Kanađani ostali bez šansi za prolaz dalje

hrvatska, kanada, fudbal, svetsko prvenstvo

Fudbaleri Hrvatske pobedili su večeras u Dohi selekciju Kanade sa 4:1, u meču drugog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu.

Strelci za Hrvatsku bili su Andrej Kramarić u 36. i 70. minutu, Marko Livaja u 44. i Lovro Majer u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

 
Pogodak za Kanadu postigao je Alfonso Dejvis u drugom minutu.

Hrvatska je sa četiri boda sa Marokom na deobi prvog mesta u grupi, Belgija je druga sa tri, a Kanada četvrta bez osvojenog boda.

Ovim porazom Kanada je kolo pre kraja izgubila sve šanse za plasman u osminu finala, dok će se Hrvatska u poslednjem kolu boriti za mesto koje vodi u nastavak takmičenja.
 
U poslednjem kolu, Hrvatska će u četvrtak igrati protiv Belgije, dok će se Kanada istog dana sastati sa Marokom.
 
Kanada je povela posle prvog ozbiljnijeg napada. U drugom minutu Tejdžon Bjukenen je centrirao sa desne strane, Alfonso Dejvis je natrčao na loptu i glavom sa sedam metara savladao golmana Hrvatske Livakovića.
 
Ovo je bio prvi gol koji je Kanada postigla na Svetskim prvenstvima.
 
Hrvatska je u 26. minutu uspela da postigne gol, ali je pogodak Kramarića poništen zbog ofsajda. Kramarić je dobro prošao i iskosa, udarcem po zemlji savladao Borjana, ali je Livaja u začetku akcije bio u ofsajdu i sudija je poništio gol.
 
U 35. minutu Kovačić je kroz sredinu proigrao Livaju, koji je šutirao iz prve, ali je Borjan dobro reagovao.
 
Samo minut kasnije, Hrvatska je stigla do izjednačenja. Perišić je uposlio Kramarića, on je iskosa sa četiri metra precizno šutirao i pogodio dalji ugao gola Kanade.
 
Do rezultatskog preokreta Hrvatska stiže u 44. minutu. Livaja je šutirao sa 17 metara i precizno pogodio donji, desni ugao gola.
 
Posle četiri minuta igre u nastavku, Džonatan Osario, koji je na poluvremenu ušao u igru, oprobao je udarac sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored leve stative.
 
Hrvatska je uzvratila u 54. minutu. Kramarić je neometan šutirao sa 11 metara, ali je Borjan odbranio njegov udarac.
 
U sledećem napadu, Džonatan Dejvid je sa 16 metara šutirao pod prečku, ali je Livaković vrhovima prstiju prosledio loptu u korner.
 
Hrvatska je do trećeg gola stigla u 70. minutu. Perišić je centrirao sa leve strane, Kramarić je odlično primio loptu, šutirao i pogodio levi ugao gola Borjana.
 
U 79. minutu udarce su oprobali Perišić i Brozović, ali je Borjan dobro intervenisao.
 
Fudbaleri Hrvatske tačku na meč su stavili golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. Miler je pogrešio na sredini terena, Oršić mu je oduzeo loptu, utrčao u kazneni prostor i proigrao Majera, koji je neometan sa deset metara prosledio loptu u mrežu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.