Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvatska posle penala pobedila Brazil za polufinale SP - | K-013 Portal

Hrvatska posle penala pobedila Brazil za polufinale SP

hrvatska, brazil, fudbal

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se večeras u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su posle penala pobedili Brazil ukupnim rezultatom 5:3.

Na stadionu Edukejšn pred 45.000 gledalaca rezultat posle regularnog dela meča bio je 0:0.

Strelac gola za Brazil bio je Nejmar u poslednjem minutu prvog produžetka, da bi izjednačenje Hrvatskoj doneo Bruno Petković golom u 12. minutu drugog produžetka.

Ovo je za Nejmara bio osmi gol na svetskim prvenstvima, a 77. u nacionalnom dresu, sa kojim se izjednačio sa Peleom na vrhu liste strelaca brazilske reprezentacije.

Sigurni izvodjači penala za Hrvatsku bili su Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Modrić i Mislav Oršić, dok su kod Brazila strelci sa „bele tačke“ bili Kazemiro i Pedro.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Argentine i Holandije, a taj meč je na programu večeras od 20 časova.

U prvom poluvremenu vidjena je ravnopravna borba, bez prilika za postizanje gola, u kojoj je Hrvatska više razmišljala o odbrani sopstvenog gola, dok fudbaleri Brazila nisu želeli da rizikuju i ostave prostor protivnicima za kontru.

Posed lopte je u prvom delu bio skoro potpuno izjednačen, dok je Brazil imao pet šuteva ka golu, dva više od Hrvatske.

Brazil je prvi put zapretio u 20. minutu. Udarce su oprobali Vinisijus Žunior i Neimar, ali bez uspeha. Udarac Vinisjusa je izblokiran, dok je šut Nejmara lako zaustavio golman Livaković.

U 32. minutu, Peršić je posle dodavanja Modrića, šutirao ka golu, ali je bio neprecizan i lopta je otišla preko gola.

Nejmar je u 41. minutu izveo slobodan udarac iskosa sa 17. metara. Šutirao je direktno na gol, ali pravo u Livakovića koji je lako intervenisao.

Na startu drugog poluvremena vidjeno je uzbudjenje pred golom Hrvatske. Nejmar i Vinisijus nisu uspeli da iskoriste šanse i iz izglednih pozicija zatresu mrežu.

U istom napadu, Juranović je igrao rukom u svom šesnaetsercu. Nakon konsultacija sa VAR sobom sudija Majkl Oliver je dosudio ofsajd umesto penala.

U 55. minutu Nejmar je iskosa izašao sam ispred golmana, šutirao po zemlji, ali je Livaković odlično intervenisao i nogom zaustavio udarac.

Brazil je do vodjstva mogao da stigne u 66. minutu. Paketa je sa šest metara šutirao, ali je Livaković ponovo bio na pravom mestu i odlično intervenisao.

U 76. minutu vidjena je identična situacija kao u 55. minutu. Nejmar je ponovo iskosa izašao ispred Livaković, a ovaj je kao i 20 minuta ranije nogom intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Tri minuta kasnije Paketa je pokušao udarcem sa 15 metara, ali je Livaković ponovo bio dobro postavljen.

Do kraja regularnog dela meča Brazil je bio opasniji rivala, ali nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu i utakmica je otišla u produžetke.

Prvu priliku u produžecima imala je Hrvatska u 102. minutu. Nakon dobro istrčane kontre, Petković je proigrao Brozovića, ovaj šutirao sa 15 metara, ali preko gola.

Brazil je do vodjstva stigao golom Nejmara u poslednjem minutu prvog produžetka. Nejmar je odigrao dupli pas sa Paketom, izašao sam ispred Livakovića, predriblao ga i prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Hrvatska je do izjednačenja stigla golom Bruna Petkovića u 117. minutu. Oršić je poslao povratnu loptu u sredinu, Petković je šutirao iz prve sa 15 metara, lopta je ka golu zakačila Markinjosa, promenila malo pravac i prevarila golmana Brazila Alisona.

Šest minuta kasnije Brazil je imao priliku za novo vodjstvo, ali je Livaković svojom 11. odbranom na meču odbranio udarac Silve i pitanje pobednika se rešavalo posle izvodjenja penala.

Prvi izvodjača za Hrvatsku u penal seriji bio je Vlašić i sigurnim udarcem po sredini gola savladao Alisona. Rodrigo je prvi šutirao za Brazil, i njegov udarac je odbranio Livaković.

U drugoj seriji sigurni izvodjači bili su Majer na jednoj i Kazemiro na drugoj strani.

Modrić je preciznim udarcem u levi ugao realizovao treći penal za Hrvatsku, dok je sa druge strane siguran bio Pedro.

Oršić je sigurnim udarcem ponovo doneo dva gola prednosti Hrvatskoj, a Markinjos je pogodio stativu i doneo Hrvatskoj pobedu i plasman u polufinale.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.