Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kanađani namučili Belgijance, promašili penal i izgubili - | K-013 Portal

Kanađani namučili Belgijance, promašili penal i izgubili

kanada, belgija, fudbal

Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je večeras Kanadu sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu.

Jedini gol na stadionu "Ahmad bin Ali", postigao je Miši Batšuaji u 44. minutu.
 
Kanada je imala 21 šut na gol, od čega tri u okvir gola, u odnosu na devet šuteva Belgije, od kojih su tri išla u okvir. Belgija je imala šansu već u prvom minutu kada je pokušao Batšuaji, ali je kanadski golman Milan Borjan odbranio.
 
U osmom minutu belgijski fudbaler Janik Karasko igrao je rukom u šesnaestercu, a posle upotrebe VAR tehnologije dosuđen je jedanaesterac za Kanadu. Šutirao je Alfonso Dejvis, ali je golman Tibo Kurtoa odbranio.
 
Kanadski tim je posle toga imao inicijativu, a šansu je imao Dejvis u 16. minutu, kada je šutirao pored stative.
 
Belgija je uzvratila, ubrzala je igru preko Kevina De Brujnea i posle dobre akcije u 23. minutu Batšuaji je šutirao, ali je lopta izbačena u korner.
 
Četiri minuta kasnije napala je Kanada preko Atibe Hačinsona, a u 30. minutu Kurtoa je dobro odbranio udarac Alistera Džonstona. Ubrzo je u šansi bio i Džonatan Dejvid, ali je slabo zahvatio loptu glavom.
 
Kanada je u 38. minutu tražila penal posle duela Aksela Vitsela i Ričija Lareje, ali je VAR procenio da nije bilo prekršaja. Posle napada Kanade, Belgija je povela u 44. minutu, kada je posle duge lopte Tobija Aldervejrelda, Batšuai savladao
golmana Borjana.
 
U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Kanada je imala dobru priliku za izjednačenje, ali je Tejdžon Bjukenen šutirao preko gola.
 
Kanađani su nastavili sa napadima i na početku drugog dela, pokušavali su Stiven Eustakio i Dejvid, ali bezuspešno. U 66. minutu pokušao je i Lareja, ali je šutirao preko gola. Belgija je posle toga preuzela kontrolu i igrala preko De
Brujnea i Batšuaija.
 
Kanada je zapretila u 80. minutu kada je glavom loptu zahvatio Kajl Larin, a belgijski golman sigurno uhvatio loptu. Do kraja utakmice nije bilo prilika pa je Belgija pobedom startovala na Mundijalu.
 
U drugom kolu u nedelju, Belgija će igrati protiv Maroka, a Kanada protiv Hrvatske.
 
Maroko i Hrvatska su danas igrali bez golova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.