Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kraj drame u grupi B: Engleska i SAD idu dalje, poznati prvi parovi nokaut faze Mundijala - | K-013 Portal

Kraj drame u grupi B: Engleska i SAD idu dalje, poznati prvi parovi nokaut faze Mundijala

engleska, sad, fudbal

Pobedom Engleske i Sjedinjenih Američkih Država dobili smo prve parove osmine finala Svetskog prvenstva.

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se večeras u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je u poslednjem, trećem kolu Grupe B pobedila Vels sa 3:0.

 
Strelci za Englesku bili su Markus Rašford u 50. i 68. i Fil Foden u 51. minutu.
 
Engleska će u osmini finala igrati protiv Senegala.
 
Engleska je bila bolja u prvom poluvremenu, monogo više je imala loptu u svom posedu. Englezi su uputili devet udaraca ka golu protivnika, nasuprot dva pokušaja Velsa.
 
Najbolju priliku u prvom delu igre propustio je Markus Rašford u 10. minutu. On je šutirao posle dodavanja Kejna ali je golman Velsa Vord dobro reagovao.
 
Vels je prvi ozbiljniji pokušaj imao u petom minutu nadoknade poluvremena, kada je Džo Alen šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla visoko iznad gola.
 
Engleska je povela u 50. minutu golom Markusa Rašforda. On je odlično izveo slobodan udarac sa 20 metara i pogodio gornji desni ugao gola Velsa.
 
Samo minut kasnije Engleska je uspela da duplira prednost. Kejn je poslao loptu u šesnaesterac, na koju je na drugoj stativi natrčao Foden i sa tri metra je prosledio u mrežu.
 
U 56. minutu Kifer Mur je pokušao udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Engleske Pikford dobro reagovao. Do kraja meča Engleska je kontrolisala utakmicu, stala na loptu i rutinski privela meč kraju.
 
Engleska kao prvoplasirana iz Grupe B ide u osminu finala sa sedam bodova, a Amerika kao drugoplasirana ima pet. Takmičenje u grupnoj fazi završavaju Iran sa tri boda i Vels sa jednim bodom.
 
Plasman u osminu finala je obezbedila i selekcija Sjedinjenih Američkih Država, pošto je pobedila Iran sa 1:0.
 
Strelac pobedonosnog gola za Ameriku bio je Kristijan Pulišić u 38. minutu. U 10. minutu Musa je pokušao udarcem sa distance da savlada golmana Irana, ali je bio neprecizan i lopta je završila iznad gola.
 
Vea je u 33. minutu oprobao udarac, ali i njegov udarac je neprecizan i odlazi visoko iznad gola. Amerika je do vođstva stigla u 38. minutu golom Kristijana Pulišića. Seržinjo Dest je glavom vratio loptu na peterac, Pulišić je natrčao i bez
većih problema zatresao mrežu.
 
Pulišić se tom prilikom povredio, i umesto njega u drugom, delu je zaigrao Brendan Arason. U petom minutu sudijske nadoknade poluvremena Timoti Vea je zatresao mrežu Irana, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.
 
Iran je prvi udarac ka golu uputio u 52. minutu, kada je Godos glavom šutirao preko gola. Iran je do kraja meča pokušavao da stigne do izjednačenja, ali nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu za pogodak.
 
U devetom minutu sudijske nadoknade vremena fudbaleri Irana su tražili penal nakon prekršaja u šesnaestercu ali je sudija posle konsultacije sa VAR sobom pokazao da se igra nastavi.
 
U osmini finala Amerika će igrati protiv Holandije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.