Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lige petice: Jović promašio penal, Kostić asistent; Mitrović ponovo strelac; Milanu derbi dela Madonina - | K-013 Portal

Lige petice: Jović promašio penal, Kostić asistent; Mitrović ponovo strelac; Milanu derbi dela Madonina

lige petice, fjorentina, juventus, fudbal

Fudbaleri Fjorentine i Juventusa odigrali su nerešeno - 1:1 (1:1) u petom kolu Serije A, a glavni "krivac" za to je srpski reprezentativac Luka Jović koji je u 44. minutu promašio penal za domaćina.

Golman Juventusa Matija Perin zakačio je rukom pokušaj Jovića sa bele tačke, a lopta je potom udarila u stativu i odbila se van gola.

Prethodno je na stadionu "Artemio Franki" Juventus došao do vođstva golom poljskog napadača Arkadijuša Milika u 9. minutu, a izjednačio je i konačan rezultat postavio Kristijan Kuame u 29. minutu.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri najavio je da bi mogao da odmori najboljeg strelca ekipe i srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića, a napadač "orlova" presedeo je na klupi čitavu utakmicu u Firenci.

Prvi put kad je Vlahović sa Juventusom gostovao bivšem klubu Fjorentini, navijači "viole" priredili su mu koreografiju motivisanu paklom iz "Božanstvene komedije" čuvenog pesnika Dantea Aligijerija i nazivali ga izdajnikom.

Podsetimo, srpski napadač je u januaru ove godine prešao iz Fjorentine u Juventus za 81,6 miliona evra.

Srpski reprezentativac Filip Kostić u timu Juventusa igrao je do 65. minuta kada ga je zamenio Mojze Ken.

Luka Jović je na terenu je bio do 79. minuta, a mesto je ustupio Brazilcu Arturu Kabralu. Posle uvodnog meča petog kola Serije A Juventus ima devet, a Fjorentina šest bodova.

Remi bez golova u liverpulskom derbiju

Liverpulski gradski derbi između fudbalera Evertona i Liverpula u šestom kolu Premijer lige završen je danas bez golova (0:0).

Everton je najbliži golu bio u 69. minutu kada je glavni arbitar Entoni Tejlor na asistenciju VAR poništio pogodak Konora Koudija.

Liverpul je u finišu meča propustio prilike da trijumfuje preko Roberta Firmina i Mohameda Salaha, koji je pogodio stativu.

Posle šest odigranih utakmica tim sa "Gudison parka" i dalje nema pobedu i skupio je četiri boda. Sa druge strane, ekipa Jirgena Klopa osvojila je devet bodova i već zaostaje šest bodova za liderom Arsenalom (15), koji ima i utakmicu manje.

Mitrović strelac u porazu Fulama od Totenhema

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović postigao je gol za Fulam u porazu od gradskog rivala Totenhema 2:1 (1:0) u šestom kolu Premijer lige.

Domaćin je poveo golom Pjera Emila Hejbjerga u 40. minutu, na 2:0 povisio je Hari Kejn u 75. minutu, a Mitrović je pogotkom u 83. minutu ublažio poraz Fulama.

Bio je to šesti gol za srpskog reprezentativca ove sezone u engleskom šampionatu, a više golova od njega postigao je samo Erling Holand iz Mančester sitija (devet).

U ostalim mečevima šestog kola Premijer lige danas su postignuti sledeći rezultati: Everton - Liverpul 0:0, Brentford - Lids 5:2 (2:1), Čelsi - Vest Hem 2:1 (0:0), Njukasl - Kristal Palas 0:0, Notingem Forest - Bornmut 2:3 (2:0) i Vulverhemton - Sautempton 1:0 (1:0).

Kasnije danas sastaju se Aston Vila i Mančester siti, a sutra su na programu mečevi Brajton - Lester (15.00) i Mančester junajted - Arsenal (17.30).

Milan bolji od Intera sa 3:2 u derbiju dela Madonina

Fudbaleri Milana savladali su večeras na San Siru gradskog rivala Inter sa 3:2 (1:1) u Derbiju dela Madonina i najatraktivnijoj utakmici petog kola Serije A.

Inter je bolje otvorio utakmicu i poveo preko Marcela Brozovića u 21. minutu, ali je već sedam minuta kasnije izjednačio Rafael Leao i tako postao prvi Portugalac koji je se upisao u strelce u milanskim derbijima.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao roso-nerima, pa je francuski napadač Olivje Žiru u 54. minutu postigao gol za 2:1, a Leao drugim pogotkom na meču doneo Milanu nedostižnih 3:1.

Nominalni gost je golom Edina DŽeka ublažio poraz u 67. minutu, a fudbaler iz BiH postao je najstariji strelac za Inter u duelima protiv Milana u Seriji A.

DŽeko je sa 36 godina i 170 dana prestigao Valtera Samjuela koji je protiv gradskog rivala postigao gol sa 34 godine i 198 dana.

Posle nekompletnog petog kola Serije A Milan je lider sa 11 bodova, a bod manje, ali i meč manje imaju prvi pratioci Roma i Atalanta.

Inter je na petoj poziciji sa devet bodova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.