Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lige petice: Mitrović u 90. minutu za trijumf Fulama; Spektakularan preokret Verdera u Dortmundu (VIDEO) - | K-013 Portal

Lige petice: Mitrović u 90. minutu za trijumf Fulama; Spektakularan preokret Verdera u Dortmundu (VIDEO)

lige petice

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović doneo je golom u 90. minutu trijumf Fulamu nad Brentfordom - 3:2 (2:1) u trećem kolu Premijer lige.

Fulam je poveo golom Bobija Rida već u 1. minutu, a na 2:0 povisio je Žoao Paljinja u 20. minutu.

Brentford se u meč vratio pogocima Kristijana Norgarda u 44. i Ajvana Tonija u 77. minutu, ali se Mitrović postarao da londonski tim prvi put trijumfuje u novoj sezoni Premijer lige.

Bio je to treći gol za Srbina ove sezone, pošto je prethodno bio dvostruki strelac u remiju sa Liverpulom (2:2) na startu šampionata.

Tri gola u Premijer ligi, kao i golgeter "orlova", postigli su još Rodrigo iz Lidsa i Vilfrid Zaha iz Kristal Palasa.

Mitrovićev saldo bio bi još veći da u prethodnom kolu nije promašio penal protiv Vulverhemptona (0:0).

Posle tri odigrana kola Fulam ima pet osvojenih bodova, a Brentford je ostao na četiri.

Mitrović: Promašivao sam, ali verovao i dao gol

Golgeter Fulama i fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je danas da je verovao da će postići gol protiv Brentforda, što se i desilo.

"Neverovatan je osećaj. Mislim da je bio dobar derbi. Mnogo golova, preokreta, a na kraju smo uspeli da dođemo do pobede. Otežali smo sebi posao, a na kraju sam uspeo da postignem gol pošto sam promašio dve šanse", izjavio je posle meča Mitrović.

Srpski fudbaler odao je priznanje golmanu Brentforda Davidu Raji.

"Mnogo mi je otežao posao. Promašio sam šanse, igrao sa usponima i padovima, ali nisam odustajao. Ostao sam miran i verovao", rekao je Mitrović.

Fulam je posle tri kola neporažen u šampionatu i ima pet bodova, a Mitrović kaže da je to zasluga trenera Marka Silve.

"On je promenio klub, način na koji igram i način na koji verujemo. Nikada ne odustajemo i danas smo zaslužili tri boda. Srećni smo što smo došli do prvog trijumfa i što smo još neporaženi", zaključio je Mitrović.

Kejn prestigao Aguera za trijumf Totenhema

Fudbaleri Totenhema savladali su Vulverhemton sa 1:0 (0:0) u premijernom meču trećeg kola engleske Premijer lige, a jedini gol na meču postigao je napadač domaćeg tima Hari Kejn u 64. minutu.

Englezu je to bio 185. ligaški pogodak za Totenhem i tako je prestigao bivšeg napadača Mančester sitija Serhija Aguera na prvom mestu po broju postignutih golova za jedan klub u Premijer ligi.

Posle tri utakmice ekipa trenera Antonija Kontea ima sedam osvojenih bodova, dok je Vulverhempton ostao na jednom bodu.

U ostalim mečevima Premijer lige odigranim danas postignuti su sledeći rezultati: Totenhem - Vulverhempton 1:0 (0:0), Kristal Palas - Aston Vila 3:1 (1:1), Everton - Notingem Forest 1:1 (0:0) i Lester - Sautempton 1:2 (0:0).

Kasnije danas sastaju se Bornmut i Arsenal.

Spektakularan preokret Verdera u Dortmundu

Fudbaleri Verdera iz Bremena posle senzacionalnog preokreta uspeli su na gostovanju da savladaju Borusiju iz Dortmunda sa 3:2 (0:1) u tećem kolu Bundeslige.

Domaćin je do 89. minuta vodio sa 2:0 pogocima Julijana Branta u 45. minutu i Rafaela gereira u 77. minutu, ali je onda usledio "blickrig" gostiju i to u režiji trojice fudbalera koji su na teren ušli u drugom poluvremenu.

Najpre je Li Bjukenen u 89. minutu smanjio vođstvo Borusije, a u 93. minutu Niklas Šmit izjednačio je na 2:2.

Dok su domaći navijači tugovali zbog prosuta dva boda, za potpuni preokret Verdera postarao se Oliver Burg u petom minutu sudijske nadoknade.

Tim iz Bremena tako je došao do prvog trijumfa u sezoni i sada ima pet bodova, dok su "milioneri" pretrpeli prvi poraz i ostali na šest bodova.

Srpski reprezentativac Milos Veljkovic odigrao je čitav meč za Verder.

U ostalim mečevima Bundeslige odigranim danas postignuti su sledeći rezultati: Augzburg - Majnc 1:2 (1:1), Leverkuzen - Hofenhajm 0:3 (0:2), Štutgart - Frajburg 0:1 (0:1) i Volfsburg - Šalke 0:0.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.