Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liverpul bolji od Sitija za prvi trofej u sezoni - | K-013 Portal

Liverpul bolji od Sitija za prvi trofej u sezoni

liverpul, mancester siti, fudbal

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas u Lesteru ekipu Mančester sitija sa 3:1 i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni, u 100. jubilarnom finalu Komjuniti šilda.

Liverpul je na King Pauer stadionu poveo u 21. minutu golom Trenta Alekander-Arnolda, izjednačio je Hulijan Alvares u 70. minutu, a pobedu „crvenima“ doneli su je Mohamed Salah sa penala u 83. i Darvin Nunjes u 94. minutu.

Izabranici Jirgena Klopa su u 21. minutu nagradjeni za inicijativu na početku meča. Mohamed Salah je vratio loptu do Aleksander-Arnolda koji je sjajno šutirao sa petnaestak metara i savladao Edersona.

U nastavku meča je bilo prilika na obe strane, Siti je imao veći posed lopte i više udaraca ka golu protivnika, ali se rezultat nije menjao sve do 70. minuta.

U tom 70. minutu Alvares je posle velike gužve pred golom Liverpula postigao gol koji je prvo poništen zbog ofsajda, ali je sudija posle konsultacija sa VAR-om promenio odluku.

Ključan trenutak utakmice dogodio se desetak minuta kasnije. Posle centaršuta Salaha Nunjes je šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu zakačila ruku Rubena Dijasa. Sudija Krejg Poson je ponovo konsultovao VAR nakon čega je pokazao na belu tačku, a Salah je bio precizan za novo vodjstvo Liverpula.

Konačan rezultat postavio je Nunjes u 94. minutu kada je, posle asistencije Robertsona glavom, poslao loptu iza ledja Edersona.

Nova sezona u Premijer ligi počinje narednog vikenda. Liverpul će novu sezonu početi gostovanjem Fulamu, dok će Siti odbranu titule započeti protiv Vest Hema takodje u gostima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.