Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mbape najbolji strelac SP sa osam golova, Mesi novi rekorder Mundijala - | K-013 Portal

Mbape najbolji strelac SP sa osam golova, Mesi novi rekorder Mundijala

mbype, mundijal

Francuski fudnbaler Kilijan Mbape najbolji je strelac Mundijala u Kataru sa osam golova, uključujući i het-trik u finalu, koji nije bio dovoljan za odbranu titule.

Mladi napadač je pre 24. rođendana došao do ukupno 12 golova na Svetskim prvenstvima i pitanje je dana kad će oboriti rekord Miroslava Klozea od 16 pogodaka.

Lionel Mesi postigao je sedam, a iza dvojice fudbalera Pari Sen Žermena su Julijan Alvarez (Argentina) i Olivije Žiru (Francuska) sa po četiri pogotka.

Mesi postao fudbaler sa najviše utakmica na Mundijalima u istoriji

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi u finalnoj utakmici Mundijala u Kataru protiv Francuske postao je rekorder, sa 26 mečeva na Svetskim prvenstvima.

Iza Mesija su ostali Nemci Lotar Mateus sa 25 utakmica i Miroslav Kloze sa 24 odigrana meča. Slede Italijan Paolo Maldini, koji je odigrao 23 i Portugalac Kristijano Ronaldo sa 22 utakmice.

Mesi MVP Mundijala, Martinez najbolji golman, a Fernandez najbolji mladi igrač

Kapiten novih svetskih šampiona Argentinaca Lionel Mesi proglašen je za najboljeg fudbalera (MVP) Mundijala u Kataru.

I ostale individualne nagrade otišle se u ruke "gaučosa" - najbolji golman je Emilijano Martinez, a najbolji mladi fudbaler Enco Fernandez.

Mesi osvojio sve trofeje

Trijumfom Argentine u današnjem finalu Svetskog prvenstva u Kataru, Lionel Mesi je kompletirao sve trofeje koji postoje u profesionalom fudbalu.

Do danas mu je nedostajala samo "Zlatna boginja" i do nje je stigao u najuzbudljivijem finalu u istoriji Mundijala i pobedi protiv Francuske posle izvođenja jedanaesteraca.

Mesi će svakako pamtiti poslednjih 12 meseci, jer je pre godinu dana sa nacionalnom selekcijom, posle tri poraza u finalima, konačno osvojio titulu prvaka Južne Amerike, da bi danas postao i prvak sveta.

Pre 14 godina sa reprezentacijom Argentine osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a 2005. je osvojio prvenstvo sveta za igrače do 20 godina.

Sa Barselonom je Mesi osvojio četiri Lige šampiona, po tri Superkupa Evrope i klupska prvenstva sveta, 11 puta je bio prvak Španije i osvojio je sedam španskih kupova i superkupova.

Čak sedam puta je osvajao "Zlatnu loptu", a jednom manje "Zlatnu kopačku".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.