Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mesi i Alvares odveli Argentinu u finale Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Mesi i Alvares odveli Argentinu u finale Svetskog prvenstva

argentina, hrvatska, svetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Argentine prvi je finalista Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je večeras pobedila selekciju Hrvatske sa 3:0.

Pobedu Argentini na stadionu Lusail i plasman u šesto finale svetskih prvenstva doneli su Lionel Mesi pogotkom sa penala u 34. minutu i Hulijan Alvares golovima u 39. i 69. minutu.

Bio je ovo bio treći duel Argentine i Hrvatske na svetskim prvenstvima i druga pobeda južnoameričke selekcije koja se tako revanširala izabranicima Zlatka Dalića za poraz u grupnoj fazi od pre četiri godine u Rusiji.

Argentina će se za titulu prvaka sveta boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem će se sutra sastati branilac titule, selekcija Francuske i reprezentacija Maroka.

U prvih pola sata utakmice nije bilo velikih uzbudjenja, vidjen je samo jedan udarac u okvir gola kada je u 25. minutu pokušao Enco Fernandes, ali je Dominik Livanović bio na pravom mestu.

Hrvatska je do tada imala više loptu u svom posedu, ali se nakon toga u razmaku od samo pet minuta sve promenilo.

Prvo je u 34. minutu Mesi bio siguran sa bele tačke, a nakon što je Livaković posle jednog kontranapada Argentine u kaznenom prostoru oborio Alvaresa. Sudija Danijele Orsato je odmah pokazao na penal, a Mesi je postigao svoj peti gol u Kataru.

Nakon što je iznudio penal, Alvares se u 39. minutu upisao i u strelce posle solo prodora. Krenuo je fudbaler Mančester sitija ka golu Hrvatske sa sredine terena, ušao je u kazneni prostor gde imao je i malo sreće, pošto se lopta uvek odbijala do njega od protivničkih igrača dok je na kraju nije poslao iza ledja Livakovića.

Golman Hrvatske je tri munuta posle drugog pogotka Argentine spasio svoj tim da na poluvreme ne ode sa još večim zaostatkom pošto je sjajno intervenisao posle udarca glavom Makalistera.

Hrvatska je u nastavku krenula na sve ili ništa, ali je Argentina tačku na ovaj meč stavila u 69. minutu drugim golom Alvaresa na utakmici, ali je za taj pogodak najzaslužniji Mesi. Kapiten Argentine je nadmudrio Joška Gvardiola, ušao u kazneni prostor i poslao loptu na peterac odakle Alvaresu nije bilo teško da savlada Livakovića.

Finale Svetskog prvenstva u Kataru u kojem će se Argentina boriti za treću titulu na programu je u nedelju od 16.00, dok će se meč za treće mesto odigrati dan ranije u istom terminu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.