Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odložene utakmice Premijer lige zbog smrti kraljice - | K-013 Portal

Odložene utakmice Premijer lige zbog smrti kraljice

premijer liga, kraljica elizabeta

Sve utakmice Premijer lige koje je trebalo da se odigraju u naredna tri dana odložene su zbog smrti kraljice Elizabete Druge, saopštila je danas ta fudbalska liga.

Pored deset mečeva Premijer lige, odložene su i utakmice Engleske fudbalske lige.

Premijerligaški klubovi održali su danas sastanak i dogovorili se da se mečevi odlože jer žele da odaju počast kraljičinom „izuzetnom životu i doprinosu naciji“.

„Želimo da odamo počast dugoj i nepokolebljivoj služni Njenog Veličanstva našoj zemlji. Ovo je izuzetno tužno vreme ne samo za naciju, već i za milione ljudi širom sveta koji su joj se divili, a mi se pridružujemo svima koji oplakuju njenu smrt“, rekao je izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters.

Brojni sportski dogadjaji širom Velike Britanije koji su bili zakazani za danas i sutra su već odloženi. Otakazane su konjske trke, utakmice ragbija i kriketa, golf turnir…

Premijer liga je navela da će odluku o odigravanju utakmica tokom perioda žalosti doneti u dogledno vreme.

Po vladinim smernicima, otkazivanje utakmica nije obavezno već je ostavljeno da sami klubovi i sportovi donesu odluke. Savetovano je jedino da bi sportske organizacije „mogle da razmotre mogućnost otkazivanja ili odlaganja dogadjaja ili zatvaranje mesta održavanja na dan državne sahrane“.

Datim sahrane još nije odredjen.

Kraljica Elizabeta Druga biće sahranjena za manje od dve nedelje, a datum će izneti Bakingemska palata koja je danas saopštila da će period žalosti za kraljevsku porodicu trajati i do sedam nedelja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.