Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Petrić: Partizan je favorit na papiru protiv ekipe Slovacko - | K-013 Portal

Petrić: Partizan je favorit na papiru protiv ekipe Slovacko

goran petric, fk partizan

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je danas da je njegova ekipa „favorit na papiru“ protiv ekipe Slovacko, koja ga podseća na engleskog drugoligaša, i da crno-beli moraju da odgovore na takav način igre, u prvoj utakmici u Ligi konferencija.

„Dolaze nam utakmice koje su jače, prva je bila protiv Zvezde, sad nam počinju utakmice po Evropi. Sutra nas čeka drugačija utakmica nego protiv Kolubare. Ekipa mi liči malo na engleski Čempionšip gde su dosta direktni, da ima dosta dugih lopti, duela. Nadam se da su igrači spremni i svesni svega toga i da će odgovoriti na pravi način. Ako me pitate, mi smo favoriti na papiru, a ono što je vrlo bitno je da odgovorimo njihovom načinu igre“, rekao je Petrić na konferenciji za novinare u češkom gradu Uhersko Hradište.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 18.45 u Češkoj protiv ekipe Slovacko, utakmicu prvog kola Grupe D u Ligi konferencija.

„Mi smo na papiru favoriti, dolazimo iz prvog šešira, ali to ne mora ništa da znači sutra. Treba da odgovorimo na način njihove igre, ali favoriti jesmo“, dodao je Petrić.

Govoreći o protivniku, Petrić je rekao da Slovacko igra direktan fudbal, čvrsto na sredini terena.

„Liči mi na neki engleski način igre. Ne kažem da se plašimo nekih situacija, ali moramo da odgovorimo na takav način. Totalno drugačije smo igrali u nedelju i totalno drugačije u sredu. Moramo da odgovorimo na te zahteve“, naveo je on.

Osim Partizana i ekipe Slovacko, u grupi su još Keln i Nica, a Petrić je rekao da su nemačka i francuska ekipa favoriti.

„Mi smo nosioci grupe, ali imamo dve teške utakmice protiv Kelna i Nice. Verovatno su oni bolji protivnici od nas, ali to ništa ne znači. Mi ćemo se koncentrisati na sve te utakmice i nadam se da ćemo na proleće igrati evropsko takmičenje. Ali, Keln i Nica mogu da budu ekipe koje su favoriti u našoj grupi“, ocenio je on.

Zbog problema sa povredom zadnje lože u Češku nije doputovao Kvinsi Menig. Petrić je rekao da će posle današnjeg treninga odlučiti ko će zameniti Meniga, a da se holandski igrač u ponedeljak vratiti treninzima.

Petrić je na kraju konferencije pomenuo situaciju u vezi sa Ljubomirom Fejsom, koji u drugom poluvremenu prvenstvene utakmice protiv Kolubare odbio da nosi kapitensku traku, pošto je, kako je objasnio, želeo da traku ponese mladji igrač.

„Povela se priča da je Fejsa navodno odbio traku. Uopšte nije odbio traku i ja bih postupio kao Ljuba, da mladji igrač bude kapiten, da oseti to. Fejsa je na kraju karijere, ja bih postupio kao on, nije tačno da je odbacio traku. Ljuba je u svlačionici suvo zlato, pogotovo za ove mladje, da osete šta je profesionalizam. I ja bi verovatno tako postupio i dao traku mladjem, da ne bude nesporazum“, naveo je Petrić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.