Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poljska nemoćna - Žiru i Mbape odveli Francusku u četvrtfinale - | K-013 Portal

Poljska nemoćna - Žiru i Mbape odveli Francusku u četvrtfinale

francuska, mundijal

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je večeras u osmini finala pobedila selekciju Poljske rezultatom 3:1 (1:0).

Golove za Francusku postigli su Olivije Žiru u 44. i Kilijan Mbape u 74. i 91. minutu. Jedini gol za Poljsku postigao je Robert Levandovski iz penala u devetom minutu sudijske nadoknade.

Francuska je bolje ušla u meč, a protivnički gol pokušavali su da ugroze Mbape, Antoan Grizman, Osman Dembele i Žil Kunde. U prvom poluvremenu najveću šansu su imali Poljaci u 37. minutu. Ugo Loris je prvo zaustavio udarac Pjotra Zielinskog, a potom je Jakub Kaminski šutirao prema praznom golu, ali je Rafael Varan izbacio loptu u polje.

Francuska je povela golom Žirua u 44. minutu na asistenciju Mbapea. Žiru je ovim pogotkom postao najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima Francuske sa 52 gola.

Francuska reprezentacija imala je inicijativu i u drugom poluvremenu, a Žiru i Mbape su propustili da se upišu u strelce. Francuska je u 74. minutu duplirala vođstvo, a u strelce se upisao Mbape. On se ponovo upisao u strelce u 91. minutu.

Glavni arbitar Žesus Valenzuela dosudio je penal u šestom minutu sudijske nadoknade za Poljsku posle intervencije iz VAR sobe. Loris je minut kasnije odbranio penal Levandovskom, ali je sudija zatražio da se jedanaesterac ponovo izvede. Levandovski je iz drugog pokušaja u 99. minutu bio precizan za konačnih 3:1 za Francusku.

Utakmica je odigrana na stadionu "Al Tumama" u Dohi.

Mbape se nalazi na prvom mestu na listi strelaca ovogodišnjeg Mundijala sa pet golova.

Francuska će u četvrtfinalu SP igrati sa pobednikom duela između Engleske i Senegala, koji je na programu večeras od 20 sati.

Francuska je aktuelni šampion sveta, pošto je pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji u finalu pobedila Hrvatsku 4:2.

Žiru najbolji strelac u istoriji Francuske

Francuski fudbalski reprezentativac Olivije Žiru postao je večeras najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima ove zemlje.

Žiru (36) se upisao u strelce na meču osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru protiv selekcije Poljske u 43. minutu na asistenciju Kilijana Mbapea.

To je bio njegov 52. gol za reprezentaciju Francuske, a on je sada usamljen na prvom mestu večne liste strelaca. Fudbaler Milana je do sada delio rekord sa legendarnim Tijerijem Anrijem, koji je postigao 51 gol u dresu nacionalnog tima Francuske.

Žiru je debitovao za Francusku 2011. godine, a za "trikolore" je odigrao 116 utakmica. On je trenutno član Milana, a pre toga je igrao za Čelsi, Arsenal, Tur, Monpelje, Istr i Grenobl.

Loris izjednačio rekord Lilijana Tirama po broju nastupa za selekciju Francuske

Golman fudbalske reprezentacije Francuske Ugo Loris izjednačio je danas rekord od 142 nastupa za nacionalni tim, pošto je počeo meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv Poljske.

Loris (35) se izjednačio po broju nastupa za selekciju Francuske sa Lilijanom Tiramom. Tiram (50) je za Francusku igrao od 1994. do 2008. godine, a postigao je dva gola na 142 meča.

Loris je debitovao za "trikolore" 2008. godine, a pre četiri godine na SP u Rusiji bio je deo ekipe koja je postala prvak sveta.

Golman Totenhema se izjednačio po broju nastupa (17) na Mundijalima sa Tijeri Anrijem i Fabijanom Bartezom.

Dešan: Nije bilo lako, ali je Mbape rešio sve probleme

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izjavio je večeras da igrač Pari sen Žermena Kilijan Mbape ''zna da rešava mnoge probleme", prenose francuski mediji.

"Nije bilo lako, jer je poljski tim bio dobro organizovan da igra na kontre. Međutim, mi smo uspeli da se iz toga izvučemo. Bilo je nekih izmena na poluvremenu, a posle je Mbape bio taj koji je sposoban da reši mnoge probleme", rekao je Dešan na konferenciji za novinare posle meča.

"Od početka Mundijala u našem timu vlada jedinstvo, a to se danas konkretno videlo. Svi se radujemo. Imaćemo sad malo vremena da uživamo sa članovima porodice", dodao je selektor Francuske.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.