Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Remi Zvezde i Makabija iz Haife, crveno-beli bez grupne faze LŠ - | K-013 Portal

Remi Zvezde i Makabija iz Haife, crveno-beli bez grupne faze LŠ

crvena zvezda, makabi, liga sampiona

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli večeras da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su na stadionu „Rajko Mitić“ odigrali nerešeno 2:2 sa Makabijem iz Haife, u revanš meču plej-ofa.

U prvom meču Zvezda je u Izraelu poražena sa 2:3.

Golove za Zvezdu su postigli Aleksandar Pešić u 27. i Mirko Ivanić u 43. minutu. Gosti su do prolaska u grupnu fazu došli preko Danijela Sundgrena u petom minutu nadoknade prvog dela i autogolom Milana Pavkova u 90. minutu.

Zvezda je prvu šansu na meču imala u 12. minutu, nakon što je Osman Bukari ostavio loptu Geloru Kangi, a reprezentativac Gabona pogadja stativu.

Vodeći gol za domaći tim postiže u 27. minutu Pešić. Katai je na levoj strani uzeo loptu Sundgrenu, a zatim došao do peterca i uputio loptu pred gol.

Posle loše reakcije Šona Goldberga do lopte stiže Pešić, koji je uklizao i poslao loptu u mrežu Džoša Koena.

Tri minuta kasnije posle centaršuta Bukarija Zvezda je mogla do novog gola, ali je volej udarac Ivanića otišao pored gola.

Do drugog gola na punom stadionu „Rajko Mitić“ crveno-beli dolaze u 43. minutu. Katai je petom poslao loptu Pešiću, a strelac prvog gola upućuje asistenciju ka Ivaniću, koji preciznim udarcem duplira prednost domaćih.

U drugom minutu nadoknade fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Entoni Tejlor je posle gledanja VAR-a dosudio penal.

Dva minuta kasnije penal je izveo Dolev Haziza, a odbranu je upisao golman crveno-belih Milan Borjan.

Ipak samo minut kasnije izraelski tim je smanjio rezultat, nakon što je precizan udarac iz daljine uputio Sundgren.

Gosti su od početka drugog dela počeli sa napadima, da bi Zvezda u 58. minutu imala ozbiljnu priliku za treći gol.

Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca je izveo Katai, ali je lopta otišla preko gola.

Posle greške Ivanića gosti su u 64. minutu imali šansu da dodju do izjednačenja, ali je stativu pogodio Pjer Kornu.

I nastavak je doneo bolju igru Makabija, koja je krunisana u 90. minutu. Slobodan udarac je izveo Haziza, a loptu je u svoju mrežu prosledio Pavkov.

Do kraja Zvezda je pokušala da dodje do produžetka, ali nije uspela i takmičenje nastavlja u grupnoj fazi Lige Evropa.

Žreb grupne faze Lige šampiona se održava u četvrtak u Istanbulu od 18.00, a dan kasnije od 13.00 je na programu žreb za Ligu Evropa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.