Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stanković kandidat za trenera Intera ako Inzagi dobije otkaz - | K-013 Portal

Stanković kandidat za trenera Intera ako Inzagi dobije otkaz

dejan stanković, inter

Bivši šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković jedan je od kandidata da preuzme Inter ako trener milanskog kluba Simone Inzagi dobije otkaz, prenosi "Tutosport".

Inter je u prvih pet kola Serije A ostvario tri pobede i zabeležio dva poraza, a "nero-azuri" se trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli sa devet bodova. Milanski klub je startovao porazom u Ligi šampiona od ekipe Bajerna (0:2).

Italijanski mediji navode da su čelnici Intera održali hitan sastanak sa Inzagijem, koji je dobio ultimatum. Milanski klub mora da pobedi u naredne tri utakmice protiv Lacija, Udinezea i Viktorije Plzenj. Inter će u Seriji A igrati sa Laciom i Udinezeom, a "nero-azurima" je neophodno da osvoje šest bodova da bi mogli da ostanu u šampionskoj trci. Takođe, Inter mora da pobedi Viktoriju u Ligi šampiona kako bi zadržao šanse da izbori osminu finala ovog klupskog takmičenja.

"Ako ne uspe da se plasira u osminu finala LŠ, Inter mora da obezbedi plasman u Ligu Evropu, koje je finansijski isplativo takmičenje. Takođe, osvajanje LE donosi plasman u Ligu šampiona", navodi italijanski list.

"Tutosport" ističe da su čelnici Intera ponovili Inzagiju da ima podršku da ostvari dobre rezultate u narednom periodu.

"Inter do sada nije razmišljao o drugim trenerima, pošto na tržištu nema dobre ponude. Maurisio Poketino je preskup, dok se Roberto de Zerbi ne bi uklopio u milanski klub. Interu bi u slučaju da Inzagi dobije otkaz savršeno odgovarao Dejan Stanković, koji je nedavno napustio klupu Crvene zvezde. On bi se sigurno odazvao pozivu svog bivšeg kluba. Međutim, svi u Interu se nadaju da je Inzagi sadašnjost i budućnost kluba", zaključuje "Tutosport".

Stanković (43) je za Inter igrao od 2004. do 2013. godine. On je za milanski klub postigao 42 gola na 326 mečeva, a sa milanskim klubom je osvojio 15 trofeja.

Stanković je u decembru 2019. godine preuzeo Crvenu zvezdu, a odlučio je da podnese ostavku pre nekoliko nedelja, pošto nije uspeo "crveno-bele" da uvede u Ligu šampiona. Sa Zvezdom je osvojio tri uzastopne titule u Superligi Srbije, kao i dva Kupa Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.